POSUDI, PA VRATI: Krk dobiva knjižnicu na plaži

Montažni objekt postat će mjesto slobodne razmjene knjiga nakon što ga kreativci popune doniranim knjigama koje će kupačima biti besplatno ponuđene na čitanje

Članovi udruge “Kreativni Krk” realizirali su još jednu vrijednu inicijativu. U šumici pored plaže “Koralj” uz dozvolu gradske uprave i financijsku pomoć svojih podupiratelja, podigli montažni objekt koji bi, već za koji dan, trebao poprimiti funkciju “otvorene knjižnice”, piše Novi list.

Otvorena knjižnica, prenose nam inicijatori i realizatori tog projekta, mjesto je slobodne razmjene knjiga, mišljenja i doživljaja, a spomenuta bi obilježja trebala poprimiti nakon što je kreativci popune doniranim knjigama koje će tamošnjim domaćim ali i gostujućim kupačima biti besplatno ponuđene na čitanje.

Doznajemo i da se budući knjižni fond nesvakidašnjeg plažnog čitalačkog punkta ovih dana nastoji popuniti prikupljanjem donacija u književnoj građi, kako onoj na hrvatskom jeziku tako i knjiga na stranim jezicima. Organizatori se nadaju prikupiti i čim više prijevoda djela najpoznatijih domaćih književnih imena.

Jedna od intencija ove akcije jest i nastojanje da brojne ljetne posjetitelje kroz posudbu im ponuđene knjige upoznamo s hrvatskom književnošću ali i da jednako tako baš svima na tom plažnom potezu ponudimo kvalitetan način “popune” slobodnog vremena, piše Novi list.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views