PREDLOŽILI KAŽNJAVANJE DA BI SAMI BILI KAŽNJENI: Među kažnjenima za izostanak najviše MOST-ovaca

Foto: Ilustracija

Kazne za neopravdane izostanke primjenjuju se od srpnja, ali zastupnicima će paušal biti umanjen za kolovoz

Dvadeset i šest, od 151 saborskog zastupnika, u srpnju je neopravdano izostalo sa saborske sjednice, a od tih dvadeset i šest, čak su šestorica članovi MOST-a: Ivan kovačić, Nikola Gmoja, Ivana Ninčević-Lesandrić, Vlaho Orepić, Tomislav Panenić i Marko Vučetić. 

Podsjetimo da je upravo stranka MOST predlagala uvođenje kažnjavanja zastupnika koji neopravdano izostanu sa sjednica. Tada još kao predsjednik Hrvatskog sabora, Božo Petrov, izjavio je kako je neprihvatljivo da Sabor bude prazan dok zastupnici primaju plaću 16 tisuća kuna.  Rekao je da toga nema u privatnom sektoru te najavio da će zastupnici biti kažnjavani. Petrov je naglasio kako se time želi postići da se zastupnike natjera da dolaze na posao.

“Rekorder u neopravdanim izostancima” međutim nije iz redova MOST-a, nego SDP-ovac Ian Klarin, koji je u pola srpnja, koliko je Sabor radio, izostao čak devet dana. On će biti kažnjen sa 1.350,00 kn.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views