O MJERAMA

Predsjednik se pita: ”Zašto ljudi iz vlade nose maske, a cijepljeni su?!”

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović danas je komentirao prijedlog smanjenja prešutnih minusa u bankama.

Novinari su ga danas, naime, pitali podsjeća li ga priča s prešutnim minusima na priču s kreditima u švicarskim francima.

“Ne podsjeća me to na švicarce. To je bio ogroman slučaj, velik kao život za tisuće i tisuće obitelji. Ako je itko stao bankama na žulj, to sam ja”, rekao je Milanović, piše Index.

“Banke su kao vatra, dobar sluga ali loš gospodar. Naše banke su većinom podružnice većih europskih banaka. Te banke u Europi rade s tankom marginom, slabe su s profitom, a one moraju imati neku zaradu. No, parlamenti i vlade moraju voiti računa o tome da se banke ne otmu kontroli, ali da isto tako zarađuju”, ustvrdio je predsjednik.

“Banke će opet tražiti prostor da vam nešto zaračunaju”

“U Americi i Aziji banke imaju puno veći spektar za zaradu, a u Europi je to puno više regulirao. Kad sam ja dizao kredit za stan taman uoči velike financijske krize, plaćao sam kamatu od 6%, a neki HDZ-ovci su tada imali kredite s kamatom od 2%. Oni koji sada podižu kredit imaju kamatu od 2.5%. I zato banke tu traže prostor. No, mora se znati tko je glavni i tko je vlast. Ovo je sad neka vrsta prešutnog dogovora između banaka i klijenata u kojem i jedni i drugi znaju što se događa. No, banke će opet tražiti prostor da vam nešto zaračunaju, jer banka bez profita nije banka”, rekao je Milanović.

“Svaki dan vidim ljude iz vlade koji su cijeljeni, a nose maske. Zašto?”

Predsjednik je komentirao i epidemiološke mjere koje su na snazi od danas.

“Ja se tu pitam što je cilj. Ako je cilj potpuno iskorijeniti virus, to je nemoguće. Britanci su cijepili 80% odraslih i sad žive normalnije. Ja vidim svaki dan ljude iz vlade koji su cijepljeni, a nose maske. Zašto, koji je cilj?”, zapitao se Milanović.

“Ako sam se cijepio, onda je valjda cilj “misli na sebe” jer više neće morati nositi masku. Dakle što je cilj, gospodo? Sad su opet uveli te mjere… Ove mjere, one mjere, ovo je kao muhe bez glave”, rekao je Milanović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari