PREDSTAVNICI JADROLINIJE U ŽUPANIJI Komadija: „Jadrolinija je hrvatski brend na kojeg s smo svi ponosni”

U prostorijama Primorsko-goranske županije danas je održan sastanak predstavnik PGŽ s predstavnicima Jadrolinije i Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima sastao se s novim vodstvom najvećeg hrvatskog putničkog brodara Jadrolinije Rijeke na čelu s predsjednikom Uprave Davidom Soptom kao i novom ravnateljicom Agencije za obalni linijski pomorski promet Paulom Vidović.

Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo što je uvedena praksa ovakvih susreta s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave. Izrazio je i zadovoljstvo što je na primjeru Jadrolinije i Agencije decentralizacija, za koju se godinama zalaže, primijenjena na izboru njihovih sjedišta izvan Zagreba. Podsjetio je na velika ulaganja Županije u pomorsku infrastrukturu.

“Milijuni kuna uloženi su u izgradnju trajektnih pristaništa, riva i rivica. Sva sredstva prikupljena od koncesija na pomorskom dobru vraćena su na pomorsko dobro upravo s ciljem da se osiguraju bolji uvjeti za razvoj pomorskog prijevoza i s tim u vezi razvojem turizma”, rekao je župan.

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta pohvalio je dosadašnju uspješnu suradnju kao i lučku infrastrukturu na trajektnim pristaništima za koje je zaslužna upravo Primorsko-goranskom županija kao osnivač osam županijskih lučkih uprava na svojem području. Ravnateljica Agencije Paula Vidović dodala je PGŽ načinom komunikacije i svojom proaktivnošću za primjer.

Na sastanku je bilo riječi o tome da se sezonske pomorske linije za otoke trebaju početi uvoditi ranije nego što je to dosad bilo uobičajeno. Prijedlog zamjenice župana Marine Medarić bio je da se uvedu već u svibnju s obzirom da postoji sve veći interes za otoke na Kvarneru, a posebice Mali Lošinj koji se jako razvio, tako da interes turista kreće već od proljeća.

Vezano uz pomorsku infrastrukturu bilo je riječi i o važnosti izgradnje kvalitetnih prilaznih cesta prema trajektnim pristaništima. Kao primjer dobre prakse jest projekt izgradnje treće trake na pristaništu Valbiska te planovi za izgradnju treće trake s druge strane, na pristaništu Merag.

“Jadrolinija je hrvatski brend na kojeg s smo svi ponosni”, rekao je župan Komadina napomenuvši da od Uprave ima velika očekivanja, posebice na modernizaciji flote i uvođenju bržih brodova na dužim linijama kao što je to linija Valbiska-Lopar.

Podsjetimo Jadrolinija je prošle godine obilježila 70 godina od svojeg osnutka. Može se pohvaliti flotom od 50 brodova, ukupnog kapaciteta 27.495 putnika i 3824 vozila i održava 34 linije u domaćem prometu i 4 međunarodne linije, a u ukupnom javnom prijevozu naš najveći je linijski brodar u Hrvatskoj sa oko 87 posto, dok u ukupnom prijevozu vozila sa čak 90 posto prometa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views