Premijer o Uljaniku i 3. maju: ‘Radnici će dobiti plaće za srpanj i za kolovoz. To je naš maksimum’

Foto: Pixsell

“Našli smo model kako da obećanje radnicima Uljanika ispunimo”, poručio je premijer

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualne događaje.

„Međunarodni je dan nestalih osoba. Nažalost, pitanje nestalih tijekom Domovinskog rata još je važno pitanje u Hrvatskoj. Još tražimo 1508 osoba nestalih tijekom rata, sve službe će u suradnji s drugim međunaroadnim organizacijama nastaviti s rješavanjem tog problema. Danas obilježavamo i obljetnicu kornatske tragedije. Prije 11 godina stradalo 12 vatrogasaca na Velikom Kornatu. Izražavamo naše suosjećanje s obiteljima, u moje ime i u ime Vlade. Predstoji rasvjetljavanje svih okolnosti koje su dovele do ove tragedije“, poručio je premijer.

Osvrnuo se i na rast BDP-a u drugom kvartalu ove godine za 2,9 posto što je, naglasio je, snažniji rast od prosječnog u EU.

„Ohrabrujući podaci, vjerujemo da će i treći kvartal biti dobar“, rekao je Plenković.

Kad je riječ o Uljaniku, podsjetio je na sastanak koji je održan u ponedjeljak kada je radnicima obećana isplata plaće do kraja ovog tjedna.

„Našli smo model kako da to obećanje ispunimo. Šaljemo poruku radnicima da će dobiti plaće za srpanj i za kolovoz. Učinili smo maksimum koji je u okviru naših zakonskih mogućnosti. Očekujemo realan plan restrukturiranja uprave tvtke, kako nastaviti s održivom brodogradnjom. Više o tome na sjednici vlade u Puli 13. rujna“, istaknuo je Plenković.

Na dnevnom redu je prijedlog zakona o podacima i informacijama u zdravstvu (EU), prijedloga zakona o provedbi Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o kliničkim ispitivanjima lijekova za primjenu kod ljudi te o stavljanju izvan snage Direktive 2001/20/EZ (EU).

Vijesti.hr
Patrik Macek/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari