Premijer Plenković ispričao se reporterki RTL-a zbog neprimjerenih komentara

Prilično nervozan zbog najnovije afere koja se veže uz Milijana Brkića, neprimjereno je odgovorio reporterki RTL-a

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Premijer Andrej Plenković ispričao se našoj reporterki Damiri Gregoret zbog neprimjerenih komentara. Prilično nervozan zbog najnovije afere koja se veže uz Milijana Brkića, neprimjereno je odgovorio reporterki RTL-a Damiri Gregoret nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u utorak. Umjesto odgovora, rekao joj je: “Slatki ste, Damira.”

“Osobno se ispričavam Damiri Gregoret zbog neprimjerene formulacije. Nije bilo namjere da pokažem manjak poštovanja. Naprotiv, cijenim je kao ozbiljnu novinarku i dobru poznanicu s kojom godinama razgovaram u izjavama i intervjuima. Nije ta izjava imala osobni kontekst, niti muško-ženski, bilo je o tome da mi je simpatično da na ono što sam smatrao da sam već izgovorio da moram istu poruku reći još jednom. Isprika, neće se ponoviti… “, kazao je premijer.

Podsjetimo, Plenković tvrdi da informacije koje su objavljene o Brkiću nemaju veze s HDZ-om te da nije riječ o unutarstranačkom obračunu, a na pitanje Damire Gregoret, nije li mu to sumnjivo ili misli da je riječ o nečem uobičajenom, rekao je:

“Slatki ste, Damira. Sumnjivo, uvjerljivo, čini vam se…Sve sam vam to već odgovorio.”

Nadodao je da uvažava pravo novinara da postavljaju sva moguća pitanja, a sebi daje pravo na način na koji će odgovoriti. “Želim jasno odgovoriti i artikulirati svoje stajalište na jasan način, a u pojedinim trenucima može se desiti da takva ‘dinamika dijaloga bude živahna’, ‘u sportskom duhu’ i na kraju krajeva ‘relaksirajuća'”, kazao je.

Strenja Linić: ‘Ovo je snažan pokazatelj njegove nervoze’

Na Plenkovićev odgovor RTL-ovoj novinarki reagirala je u srijedu zastupnica Mosta Ines Strenja Linić ocijenivši kako komentaru “Slatki ste” ne samo da nije mjesto u javnoj komunikaciji niti je primjeren Plenkovićevoj poziciji, već je “snažan pokazatelj njegove nervoze i nemoći da se ponaša u skladu s odgovornom funkcijom premijera”.

“U jeku velike afere i niza problema u državi, na koje Vlada očito nema odgovor, premijer Plenković, umjesto da transparentno odgovara na novinarska pitanja, pokušava poniziti novinarku kako bi njezin upit dobio na što manjoj važnosti”, ustvrdila je Strenja Linić koja očekuje i oštru reakciju pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Vijesti.hr
Foto: Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari