Premijer Plenković izmijenio imovinsku karticu: Plaća mu u četiri godine porasla gotovo 4000 kuna

Kako je Plenković unio u imovinsku karticu, njegova supruga od veljače 2018. je na odobrenom mirovanju radnog odnosa

Premijer Andrej Plenković u zadnjim danima 2019. izmijenio je svoju imovinsku karticu. Osim korekcije plaće koja mu je očito porasla, unesena je promjena vezana za radni status njegove supruge Ane Maslać Plenković, zaposlenice Hrvatskog sabora.

Kako je Plenković unio u imovinsku karticu, njegova supruga od veljače 2018. je na odobrenom mirovanju radnog odnosa.

To znači da se Maslać Plenković, nakon što je prošla godina dana porodiljnog dopusta na kojem je bila nakon što je u veljači 2017. rodila svoje drugo dijete – kćer Milu, zatražila mirovanje radnog odnosa tijekom kojeg neće primati plaću.

Prema Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama, koji je Plenković i naveo u izmjeni imovinske kartice, nakon što je iskorišteno pravo na rodiljni i roditeljski dopust jedan od zaposlenih roditelja ima pravo ne raditi do navršene treće godine života djeteta, piše tportal.

Za to vrijeme prava i obveze zaposlenog roditelja iz radnog odnosa miruju, a pravo na obvezno zdravstveno osiguranje te pravo na mirovinsko osiguranje ostvaruje se prema propisima kojima je uređeno to pravo.

S obzirom na to da kćer Plenkovićevih u veljači ove godine navršava tri godine, pretpostavlja se da će se premijerova supruga nakon toga vratiti na svoje radno mjesto šefice Saborske službe za pravne poslove.

Plenković je u najnovijem izdanju imovinske kartice od 30. prosinca 2019. unio i korekciju svoje plaće.

Ona sada iznosi 22.004 kuna neto, dok je u imovinskoj kartici iz prethodne godine njegova premijerska plaća iznosila 21.655 kuna.

Kada je stupio na tu dužnost krajem 2016. plaća mu je iznosila 18.236 kuna.

Foto: Matija Habljak/Pixsell

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari