Kakav je Milanović bio učenik? ‘Markirao je, bio predsjednik razreda, a smatrali su ga ozbiljnim’

Facebook / Zoran Milanović

Novoizabrani predsjednik odrastao je u zagrebačkom kvartu Trnje

Zoran Milanović bio je i učenik s karakterom, tako danas o njemu govori kolegica iz srednje škole. A budući predsjednik Republike, bio je i predsjednik razreda. Karakter mu je Hrvatska upoznala dok je još bio premijer, a upravo je to nudio i u kampanji za predsjednika. Oni koji su 80-ih s njim išli u srednju školu u Centar za upravu i pravosuđe kažu već se tada vidjelo da će biti političar.

Sin nastavnice i ekonomista

”Ti dani su bili, kao što je on rekao dani novog vala. Ti dani su bili ludi i nezaboravni. Mada Zoki nikada nije bio lud i nezaboravan. On je bio ozbiljan i vrlo pametan. I kad je odgovarao na satu i svi smo šutili. Nije bio štreber nego je ostavljao dojam čovjeka s karakterom”, izjavila je Romana Cmrk, Milanovićeva poznanica iz srednje škole.

Taj je karakter odrastao u zagrebačkom kvartu Trnje. Sin nastavnice i ekonomista osnovnu je školu završio nekoliko metara dalje od svoje zgrade. Markirao je, kaže Romana kada je to radio cijeli razred.

”Ja ga se sjećam da je sjedio u zadnjoj klupi. Uvijek je stavio Sportske novosti ispred sebe i tema je bila sport, sport i sport i politika”, dodala je Cmrk.

Predsjednik razreda

Kad su ga u razredu izabirali za predsjednika nisu ni pomišljali da će 40 i koju godinu kasnije postati predsjednikom države.

”Bio je predsjednik razreda da. Tad nije bilo kampanje. Dovoljno je bilo kad je dignuo ruku i u par odgovaranja shvatili smo to je to, on će predstavljati naš razred”, kazala je Cmrk.

I sam je priznao da se znao potući s vršnjacima. Bavio se boksom, igrao je košarku i nogomet u Nogometnom klubu Trnje. S prijateljima s kvarta okuplja se u obližnjem restoranu.

”Tu i tamo zna doći kao gost i znam da je igrao nogomet u klincima Trnja jer su stanovali blizu. Tu i tamo je znao i doći. Znao bi pojesti roštilj”, rekao je vlasnik restorana Žarko Čuljak.

Znao je pojesti i skuplju hranu. Tako je, dok je bio premijer, u medije procurio račun na ime njegove hotelske sobe u iznosu od 6500 kuna. Jastoga, škampe, zubaca i škarpinu platilo je SDP stranačkim novcem. Bio je čest gost i jednog zagrebačkog restorana, koji danas nosi i Michelinovu zvjezdicu.

Dok je bio premijer, često su mu prigovarali da previše vremena provodi tamo. Isti restoran nije stran ni aktualnom premijeru Andreju Plenkoviću koji je najavio tvrdu kohabitaciju. Tko zna možda baš ovdje uz ribu i vino ta kohabitacija postane mekša.

Dok je bio premjer dolazio je na zabave na kojima je DJ bio njegov prijatelj i poduzetnik Emil Tedeschi. Božićni partiji odvijali su se u zagrebačkom klubu Pepermint. Sklonost modernom zvuku vidjela se i u izbornoj noći, a hoće li ga prenijeti i u politiku Hrvatska će saznati kad preuzme dužnost.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari