TRAGEDIJA KOD KOPRIVNICE

Preminula necijepljena mlada majka četvero djece: Bila je pozitivna na koronavirus i ozbiljno bolesna

Foto: Pixsell

Na području županije nema potvrđenih novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 650 slučaja

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je javnost da na području županije nema potvrđenih novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 650 slučaja. Ozdravilo je 149 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 52 pacijenta, od čega su dva na respiratoru.

U OB Koprivnica preminule su dvije osobe (1944. i 1995. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti te nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Kako doznaje Večernji list, preminula je 27-godišnja majka četvero djece iz okolice Koprivnice koja je bila ozbiljno bolesna. Početkom prosinca u koprivničkoj je bolnici od COVID-19 preminuo 25-godišnji pacijent, koji je također imao teže pridružene bolesti i nije bio cijepljen.

Testiranje BAT-om

Tijekom proteklog tjedna BAT testiranjem je izuzeto 1772 uzoraka, od kojih je 284 bilo pozitivno. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 23.615 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari