U DOBI OD 95 GODINA

Preminuo bivši papa Benedikt XVI.

Foto: Twitter

U srijedu je papa Franjo apelirao na svoju posljednju ovogodišnju audijenciju u Vatikanu da “mole posebnu molitvu za papu emeritusa Benedikta”, za kojeg je rekao da je jako bolestan

Bivši papa Benedikt XVI preminuo je u svojoj rezidenciji u Vatikanu, u dobi od 95 godina, gotovo desetljeće nakon što je odstupio s dužnosti zbog narušenog zdravlja.

Vodio je Katoličku crkvu manje od osam godina dok 2013. nije postao prvi papa koji je podnio ostavku nakon Grgura XII. 1415. godine.

Benedikt je svoje posljednje godine proveo u samostanu Mater Ecclesiae unutar zidina Vatikana.

Njegov nasljednik papa Franjo rekao je da ga je tamo često posjećivao.

Iako je bivši papa neko vrijeme bio bolestan, Sveta Stolica je priopćila da se njegovo stanje pogoršalo zbog starosti.
U srijedu je papa Franjo apelirao na svoju posljednju ovogodišnju audijenciju u Vatikanu da “mole posebnu molitvu za papu emeritusa Benedikta”, za kojeg je rekao da je jako bolestan.
Rođen kao Joseph Ratzinger u Njemačkoj, Benedikt je imao 78 godina kada je 2005. postao jedan od najstarijih papa ikada izabranih.

Tijekom većeg dijela njegova papinstva, Katolička se crkva suočavala s optužbama, pravnim zahtjevima i službenim izvješćima o desetljećima zlostavljanja djece od strane svećenika, piše BBC.

Ranije ove godine bivši papa je priznao da su počinjene pogreške u rješavanju slučajeva zlostavljanja dok je bio nadbiskup Münchena između 1977. i 1982. godine, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari