U 91. GODINI

Preminuo legendarni TV voditelj Saša Zalepugin: ‘Zbogom dušo moja, jedino moje – čekaj me’

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Prije točno deset dana doživio je moždani udar i od tada se nalazio na jedinici intenzivne njege na zagrebačkom Rebru gdje je bio u induciranoj komi

Preminuo je legendarni televizijski voditelj Saša Zalepugin u 91. godini života. Preminuo je noćas u bolnici od posljedica moždanog udara koji je doživio u nedjelju 16. listopada u svom zagrebačkom domu. Nakon moždanog udara prebačen je na KBC Rebro gdje je stavljen u induciranu komu, ali ga liječnici nisu uspjeli spasiti.

Tužnu vijest potvrdila je njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin koja se na Facebooku od njega oprostila riječima: “Zbogom dušo moja, jedino moje – čekaj me”.

Rodio se 18. srpnja 1931. godine u Sarajevu. Završio je gimnaziju u Pazinu 1950, a zatim upisao slavistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bio je jedan od najpopularnijih televizijskih voditelja u bivšoj državi, uz čiji lik i glas su se provodila nezaboravna nedjeljna popodneva.

Od 1971. bio je urednik Zabavnog programa RTZ-a te je počeo uređivati i voditi “Nedjeljom popodne”, emisiju koja je ušla u televizijsku povijest Jugoslavije kao jedan prototip mozaično-zabavne emisije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari