POČIVAO U MIRU

Preminuo Tonči Gabrić, bivši vratar HNK Rijeka i jedan od najboljih hrvatskih golmana ikad

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Preminuo Tonči Gabrić

Tužne vijesti pogodile su hrvatski nogomet. U 63. godini preminuo je Tonči Gabrić. Vijest je koja je u ponedjeljak odjeknula Hrvatskom. Smatra se jednim od najboljih hrvatskih vratara svih vremena. Potvrdio nam je to Ivan Katalinić, kojem su prije deset minuta javili.

“Nema biće deset minuti kako su mi javili. Ne znam što je bilo, jutros se u njegovoj kući dogodilo”, rekao nam je maloprije Kate.

“Pitao sam, kažu u kući se to dogodilo jutros. Ne znam, šokiran sam i ja. Ne mogu vjerovati. On je bio poseban, uzdanica u Ligi prvaka. Odmah nam je donio dvostruku krunu. To sve govori o njemu. Bio je poseban.”

Katalinić mu je bio trener u Hajduku. Doveo ga je upravo Ivan Katalinić koji je s njim na vratima izborio čettvrtfinale Lige prvaka, a Gabrić je branio devet puta i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Hajdučka zajednica je u šoku, ali i hrvatski nogomet te sve sredine u kojima je bio. Uvijek vedrog duha, a ljubav prema nogometu prenio je na sina Dragu koji je također igrao u Hajduku.

Igrao i u HNK Rijeka

Gabrić je svoju veliku seniorsku karijeru započeo u Čeliku iz Zenice, da bi potom nastavio u Rijeci, grčkom PAOK-u i Hajduku.

Tijekom svoje karijere u HNK Rijeka (1988.-1991.), Gabrić je stekao reputaciju kao vrhunski vratar sa sjajnim refleksima i visokom sposobnošću vođenja igre. Tijekom njegovog mandata u Rijeci, klub se suočavao s različitim izazovima, uključujući prelazak na profesionalni nogomet u novom okruženju nakon raspada Jugoslavije.

Nakon odlaska iz Rijeke, Gabrić je nastavio svoju karijeru u drugim klubovima, ali njegovi trenuci u HNK Rijeka ostali su u sjećanju mnogih navijača.

Za splitski je klub nastupio u više od 100 utakmica, pritom dobivši nagradu Hajdučko srce za sezonu.

Obranama se ponajviše istaknuo tijekom nastupa Hajduka u Ligi prvaka kada je bio možda i najbolji igrač momčadi. Karijeru je završio 1999., na vratima Hajduka naslijedio ga je Stipe Pletikosa, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari