PRESLAGIVANJA UNUTAR HDZ-a: Žele MOST-u ponuditi Plenkovića kao mandatara, Brkić napao Karamarka?

Unutar HDZ-a sve se više spominje mogućnost da MOST-u za premijera ponude Andreja Plenkovića, kao i da Tomislava Karamarka uklone s čelne pozicije stranke

Nakon izbornog rezultata i nemogućnosti uspostavljanja političkog dogovora s MOST-om, HDZ-ovci su sve nezadovoljniji šefom stranke.

Prema Telegramovim informacijama unutar HDZ-a sve se više spominje mogućnost da MOST-u za premijera ponude Andreja Plenkovića, HDZ-ova zastupnika u Europskom parlamentu. Plenković bi, po navodima tih izvora, predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku bio nametnut kao rješenje koje bi bilo prihvatljivo Dragi Prgometu, jednom od lidera Mosta i otpadniku iz HDZ-a koji je bio zagovarao umjereniju retoriku i politiku.

U operaciju dovođenja Plenkovića diskretno se uključila i predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović, a ima određeni broj utjecajnih saveznika u vrhu HDZ-a. Jako bitna u tom planu je pozicija Milijana Brkića, glavnog tajnika Hrvatske demokratske zajednice.

Loš izborni rezultat Domoljubne koalcije dodatno je poremetio odnose šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i glavnog tajnika stranke Milijana Brkića. Ozbiljne napetosti otvoreno su pokazali odmah nakon objavljivanja izbornih rezultata u nedjelju navečer, u Bijelom salonu restorana Globus, u kojem se nalazio izborni stožer HDZ-a.

Telegramovi izvori kažu da je dio uglednih uzvanika svjedočio eksplozivnom verbalnom napadu Milijana Brkića na Karamarka i bijesnom odlasku sa skupa desne opcije.

(vijesti.rtl.hr)

Iz HDZ-a u četvrtak oštro opovrgavaju medijske napise o današnjim izdvojenim pregovorima s jednim od lidera Mosta Dragom Prgometom, te tvrde kako je “to Prgometov pokušaj da ispegla jučerašnji debakl sa Zoranom Milanovićem“.

“Nema govora o bilo kakvim pojedinačnim sastancima i nema govora ni o kakvom sastanku s Prgometom. Prgomet je sam rekao da se ni s kim neće pojedinačno sastajati, a druga je stvar to što se, s kim se i zbog čega sinoć sastajao”, izjavio je Hini član Središnjeg odbora HDZ-a Željko Reiner, kojeg mediji navode kao navodnog HDZ-ovog pregovarača.

“To je Prgometov pokušaj da ispegla jučerašnji debakl sa Zoranom Milanovićem. HDZ pregovara s Mostom kao cjelinom, a ne da parcijalno lovimo u mutnom“, kazali su Hini iz vrha stranke.

Glavni HDZ-ov savjetnik za medije Miljenko Manjkas također opovrgava medijske najave o sastanku sa Dragom Prgometom te ističe kako je, što se HDZ-a tiče, ta stranka svoj sastanak jučer obavila. Dodaje međutim da “može jedino doći do nečega što će netko drugi incirati”.

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač je pak novinarima ispred središnjice stranke, na upit o jučerašnjem sastanku između Milanovića i Prgometa, kratko odgovorio da se pregovori vode (Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari