PRESS KOLEGIJ ŽUPANIJE Do 2018. godine planira se 41 koncesija u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

Teme današnjeg press kolegija Županije bile su plan davanja koncesija za obavljanje djelatnosti primarne zdravstvene zaštite za naredno četverogodišnje razdoblje, financiranje programa produženog boravka za učenike putnike, kao i druge aktualnosti.

Na početku konferencije za novinare, župan Zlatko Komadina najavio je nastavak ulaganja u standard i nadstandard školstva. “Sutra naša ekipe ide u Ministarstvo obrazovanja, gdje će predstaviti nova tri idejna projekta dogradnje škola u Matuljima i Čavlima, čime se stvaraju uvjeti za jednosmjenski rad, te rekonstrukciju i dogradnju, kao i izgradnju školske sportske dvorane u Općini Punat”, rekao je župan.

Također se nastavlja nadstandard u iznosu od 4.5 milijuna kuna za produženi boravak i druge aktivnosti. Novi natječaj za stipendiranje 12 studenata deficitarnih zanimanja raspisat će se sredinom studenog.

Govoreći o važnosti programa produženog boravka učenika, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin rekla je da ga Primorsko-goranska županija financira već 11 godina, a ove godine za njega je izdvojeno 600 tisuća kuna. Produženi boravak odnosi se na učenike nižih razreda osnovne škole – 13 matičnih i 9 područnih škola kojima se omogućuje boravak u školi dok čekaju prijevoz, a sa njima se sustavno radi. Pomoć Primorsko-goranske županije dobili su svi koji su je zatražili, a ove godine radi se o 385 učenika.

Pročelnica Stilin spomenula je još jedan veliki program koji se financira u UO za odgoj i obrazovanje, a to su natjecanja i smotre. “Tu izdvajamo milijun i 300 tisuća kuna. Prošle godine u različitim natjecanjima na županijskoj razini sudjelovalo je 3250 učenika, što čini 20% od ukupnog broja učenika”, naglasila je Stilin.

Pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić izvijestila je da je Primorsko-goranska županija donijela plan dodjele koncesija u djelatnosti primarne zdravstvene zaštite za razdoblje od 2016. do 2018. godine. Također je donesen i detaljniji jednogodišnji plan, kojim će se za 2016. godinu pokrenuti natječaj za dodjelu koncesija u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Do 2018. godine planira se realizacija 41 koncesije. Od toga će se 25 koncesija odnositi na djelatnosti obiteljske medicine, 7 na dentalnu zdravstvenu zaštitu, jedna na zdravstvenu zaštitu predškolske djece, 4 na zdravstvenu zaštitu žena, dvije na medicinu rada i dvije u djelatnosti zdravstvene njege u kući. (pgž)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views