PRIPREMITE SE

Video | Prestaje proljetno vrijeme: Čeka nas velika promjena i povratak zime – kiša, snijeg…

Kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, već krajem subote u gorju, a zatim u nedjelju i u nizinama

Pripremite se na promjenu vremena jer nas iduća dva dana očekuju slabe oborine, a zatim u subotu obilna kiša koja će uz pad temperatura prelaziti u susnježicu i snijeg, prognoza je RTL-ove meteorologinje Damjane Ćurkov Majaroš.

Prelazak slabo izražene doline donosi nam više oblaka i povremene oborine kojih će prijepodne biti uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, sredinom dana rijetko i drugdje. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru i jugo, a uz južinu temperatura ostaje iznad prosjeka.

Većinom oblačno na sjevernom Jadranu

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima umjereno ili pretežno oblačno, a tek će ponegdje i povremeno pasti vrlo malo slabe kiše. Uz većinom slab jugozapadnjak temperatura malo viša od jučerašnje, između 11 i 13 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo, bit će kraćih sunčanih razdoblja, ponegdje i malo kiše. Temperatura i dalje iznad prosjeka za doba godine.

U Dalmaciji oblačnije, a ponegdje će biti slabe kiše. Puhat će većinom slabo, tek povremeno i umjereno jugo, a temperatura između 13 i 16 stupnjeva. Većinom oblačno na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj gdje će i poslijepodne biti povremene kiše. Uz južinu temperatura između 9 u gorju i 13 na moru.

Idućih dana na kopnu

U petak promjenjivo, ponegdje uz malo slabe kiše. Najava je to izraženije promjene koja će naše krajeve zahvatiti za vikend. U subotu će lokalno pasti obilna kiša, a zatim će zapuhati vjetar sa sjevera i donijeti hladniji zrak. Kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, već krajem subote u gorju, a zatim u nedjelju i u nizinama. Zima nam se vraća u punom sjaju pa će u novom tjednu biti hladno s povremenim oborinama.

Idućih dana na moru

Na Jadranu u petak malo oborina, a zatim za vikend sve više. U nedjelju će duž cijele obale biti obilne kiše, lokalno i u ponedjeljak. Jugo će tijekom petka jačati, u subotu će imati i olujne udare, ali već krajem dana pod Velebitom i okrenuti na buru. Jaka i olujna, na udare i orkanska bura će otpuhati znakove preuranjenog proljeća i vratiti zimu, ponegdje i donijeti pahulje sve do obale.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari