ISPUNILA JE SAN

Video | Sara je prva Hrvatica koja je zaplesala sambu na najvećem svjetskom karnevalu u Brazilu. Pogledajte video!

Zvijezda nije rođena u Brazilu, ali ondje je zasjala u punome sjaju. Ona je Sara, rodom je iz Osijeka, studirala je novinarstvo u Zadru, a sada živi i pleše u Kanadi. Javila nam se iz jedinog mirnog kutka u Riju koji je dugo sanjala

Prvi put u šarenoj povorci najvećeg svjetskog karnevala u Rio de Janeirou nastupala je i jedna Hrvatica.

Sara Vargović dobila je jedinstvenu priliku s Brazilkama maskirana plesati sambu, ali put nije bio jednostavan, izvještava Donna Diana Prćić za RTL Danas.hr.

Zvijezda nije rođena u Brazilu, ali ondje je zasjala u punome sjaju

Ona je Sara, rodom je iz Osijeka, studirala je novinarstvo u Zadru, a sada živi i pleše u Kanadi. Javila nam se iz jedinog mirnog kutka u Riju koji je dugo sanjala.

“Biti prva Hrvatica koja je nastupala na karnevalu u Riju je zaista ponos i nešto posebno. Ostvariti san, plesati sambu na Sambadromu je neopisiv osjećaj. Još uvijek sam pod dojmovima”, kaže plesačica sambe Sara Vargović.

Ovakva prilika stigla je nakon 15 godina profesionalnog plesa. Prije tri godine je krenula na sate sambe kod Anny Alves, Brazilke u Zagrebu bez koje, kaže, ne bi bilo njezina najvažnijeg nastupa u životu.

“Prije godinu dana sam joj rekla kako bih voljela doći u Brazil. Voljela bih vidjeti karneval, učiti o sambi, uzeti sate plesa i ona me pitala u devet mjeseci je l’ bi voljela nastupati”, kaže Vargović.

Za ovakav spektakl, plesati pred desecima tisuća ljudi u šarenoj povorci nije, kaže, dvojila ni sekunde

No, kriteriji su strogi

“Morala sam učiti himnu škole, morala sam poslati mjere za kostim, pripremati se, čitala sam jako puno i učila o brazilskoj kulturi”, objasnila je Vargović.

A kada je napokon došao i taj trenutak – nije sve išlo glatko.

“Ja sam svoj kostim dobila tri sata prije povorke iako sam poslala sve mjere , kostim je bio tamo, ali opća ludnica je tamo. Ja sam nastupala na autu koji je otprilike nekih 5 metara visine i ima samo jednu šipku za koju se držite, na trenutke može biti izazovno, malo čak strašno”, istaknula je Vargović.

Sara bi se, kaže, opet vratila iduće godine, a svima poručuje – slijedite svoj san.

“Treba biti uporan, ne osvrtati se na komentare ili ljude koji nas ne žele poduprijeti u tome, ima razlog zašto nešto želimo, treba samo ići, otvorit će se vrata za koje nikad niste sanjali”, rekla je Vargović, izvještava Donna Diana Prćić za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari