OTKUPILA JE DRŽAVA

Priča bivših vlasnika kuće u kojoj sada živi župan Žinić: ”Mami su dali crnu vreću i zatvorili vrata pred nosom!”

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Prije nego što je u kuću u Glini 1995. godine uselila obitelj sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića u njoj je živjela obitelj Paspalj. 

Supruga pokojnog vlasnika kuće Jovana Paspalja opisala je za 24 sata što se tada događalo u Glini, pišu Vijesti.hr

“Kad je moja majka došla oko 1996. godine da zamoli gospođu Nenu, Ivinu suprugu, koju otprije jako dobro poznajemo, da joj preda neke stvari iz kuće, ona je otvorila vrata i rekla joj: ‘Čekaj tu na ulazu’. Donijela joj je jednu crnu vreću s tavana u kojoj su bile dječje diplome, štedne knjižice i ostali dokumenti, bacila joj je to na vrata i zatvorila. Nije je pustila u kuću”, rekla je gospođa Paspalj za 24 sata.

Obitelji Paspalj inicijalno je ponuđeno, kažu, 50 tisuća maraka, što su odbili, a gospođa Paspalj kaže da je i Žinić osobno nazvao i ponudio taj novac. Odbili su. Zatim im je država ponudila 80 tisuća maraka i to su prihvatili. Ugovor je, kažu, potpisan početkom 2000. godine.

Radomir Paspalj i pokojni Jovan bili su od dva brata djeca, prvi rođaci. Radomir (68) ostao je u Majskim Poljanama sa suprugom Radojkom.

Rekao je da je njegov rođak bio imućan čovjek, inženjer u tadašnjoj glinskoj predionici. Obitelj je bila cijenjena u Glini. Kaže da je Jovan otišao s obitelji iz straha.

“Uh, to je kuća. Kao kapelu, kao crkvu su je uredili. Htjeli su da se ne stide kad netko dođe. Da bude prava, domaćinska kuća. Puno je ona veća od 107 kvadrata, imao je garažu, kat, kotlovnicu. Ma to je bila kuća u top stanju, za primjer u gradu. I Jovan ju je ostavio u izvrsnom stanju”, kaže Radomir za 24 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari