OŠTRO PO STOŽERU

“Priča da je otvaranje turizmu krivo za povećanje broja zaraženih ne drži vodu” – pogledajte Kvarner i Istru

Foto: Pixsell/Riportal

Uzroci su loš rad stožera, a mjere pogađaju ljude koji nisu ništa krivi“, rekao je.

Predsjednik Glasa poduzetnika Dražen Oreščanin gostujući na N1 oštro je napao Stožer te ponovo kako su teretane zatvorene bez ikakvog opravdanja.

‘U istri i Kvarneru nema toliko obobljelih, a i oni su imali sezonu’

Ništa ne očekuje niti od Vlade i mjera za spas gospodarstva.  „Jučer smo dobili informaciju da se država neće uključiti u razgovore za otpisom kamata na kredite i leasinge tijekom krize, nakon što istekne moratorij. Te tvrtke će propasti“, upozorio je.

Očekuje drastičan pad BDP-a, a pravo stanje pokazat će se kad se vidi koliko je sezone, za koju kaže da su je izvukli kampovi, nautičari i privatni smještaj, spašeno. „Procjenjuje se s 38.000 do 75.000 izgubljenih radnih mjesta, vidjet ćemo u desetom mjesecu kad isteknu moratoriji na kamate na kredite i ovrhe, onda ćemo vidjeti ukupnu štetu, blokirane i nezaposlene“, rekao je.

Smatra da su razlike između njih i HUP-a velike, jer oni zastupaju poduzetnike, dok udrugu poslodavaca čine menadžeri velikih kompanija. „Doživljavaju nas kao prijetnju pa nema prevelike suradnje“, rekao je i dodao da još ne ispunjavaju sve uvjete za ulazak u GSV, iako imaju 12.000 članova. Podsjetio je da su prije izbora kontaktirali sve stranke i da je puno njih podržalo njihovih 6 ključni reformi.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari