PRIČA O BARBARI: ‘HZZO nema novca za jedini lijek moje kćeri. Zar da čekamo milost nekog tamo u Ministarstvu?’

15-godišnja Barbara iz Pule godinama se bori s Chronovom bolesti

Petnaestogodišnja Barbara iz Pule od travnja 2015. godine bori se s Chronovom bolesti zbog čega je morala prekinuti školovanje. U želji da joj pomognu u toj borbi, njeni brat i sestra osnovali su i Facebook stranicu Priča o Barbari.

Njezina majka Đurđica Kecman, na Facebooku je prozvala ministra Kujundžića i HZZO zbog nedjelatnosti.

“Kao što znate moja djevojčica boluje od Crohnove bolesti i do sada smo sve i svašta prošli.

Ali da jedini “lijek” koji se financira iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za njezino liječenje koji prima svakih osam tjedana jednostavno nema novaca to nisam ni u najgoroj noćnoj mori sanjala. Nema novaca, morate sačekati dok nam odobre novce, a što ako gospoda iz Vlade Republike Hrvatske ne odobre novce bolnici, što onda.

Što da joj se pogorša stanje, ne samo njoj nego nekom drugom djetetu, što onda, šta da čekamo, milost nekog tamo u Ministarstvu Zdravstva da odobri novce, zar i za njihovu djecu vrijede ova pravila.

Gospodo Ministri niste bili niti ćete ikad biti od pomoći malom čovjeku, niste dozvolili da moje dijete ode u Belgiju na račun HZZO-a koje redovno plaćamo, niste ništa poduzeli da mojoj djevojčici pomognete, pa zar ćete joj oduzeti i pravo na jedan jedini lijek koji se plaća iz tog fonda, zar nije sramota da liječnik sa knedlom u grlu mora priopćiti da dijete koje je tek počelo živjeti a već se napatilo ne može dobiti svoju terapiju koja ju drži koliko toliko u normalnom životu, jer vi to ne dozvoljavate, jer vi ne date novce.

Kujundžiću jesi i ti čekao, odstupi nesposobni i korumpirani takozvani ministre, hoće i tvoja djeca čekati da im se netko smiluje.

Da nije dobrih ljudi tko zna sto bi bilo danas sa mojom djevojčicom, niste prstom maknuli ne samo za moje dijete već za ni jedno bolesno dijete u ovoj državi”, napisano je na Facebook stranici Priča o Barbari.

Barbara prima biološku terapiju već dvije godine svakih osam tjedana, a zbog mogućih teških nuspojava razmak između dvije terapije ne smije biti veći od 12 tjedana, ispričala je majka Glasu Istre. Dodaje kako Barbara krvari i da su je prije samo dva mjeseca spašavali u Rijeci.

Početkom prošle godine, za Barbaru je organiziran veliki humano-sportski događaj u Orahovici na kojem su prikupljena sredstava za liječenje u specijalnoj bolesti za upalne bolesti crijeva u Belgiji.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=685758975120537&id=374653169564454

Vijesti.hr
Foto: Borna Filic/PIXSELL/Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari