PRIJAVLJIVANJE POREZA: Pogledajte tko je dužan podnijeti poreznu prijavu

Rok za podnošenje prijave je 28. veljače, a prve isplate povrata poreza trebale bi početi s prvim danima kolovoza

Većina građana ni ove godine ne mora podnositi godišnju prijavu poreza na dohodak, već to automatski radi Porezna uprava. No, oni koji ih moraju predati trebaju to učiniti do kraja mjeseca, piše Poslovni dnevnik.

Novosti u oporezivanju dohotka, koje je donijela nova porezna reforma, ne odnose se na porezne prijave za 2016. godinu. Otkako je Porezna uprava preuzela, za gotovo sve građane, prijave poreza, gužvi na šalterima više nema.

Porezna uprava dobiva sve informacije o svakom poreznom obvezniku, građaninu koliko je on ostvario primitaka i sama može napraviti godišnji obračun,a takvih je građana u prošloj godini bilo više od 168 tisuća.

Iz Porezne poručuju da prijave moraju podnijeti oni koji su ostvarali dohodak za samostalne djelatnosti, pomorci, oni za koje Porezna nema podatke o dohotku te svi koji bi mogli dobiti povrat poreza na temelju olakšica koje poreznicima nisu prijavljene.

Rok za podnošenje prijave je 28. veljače. Porezna uprava rješenja mora poslati do kraja lipnja, te su poručili kako kašnjenja neće biti, dok je srpanj predviđen za žalbe. Prve isplate povrata poreza trebale bi početi s prvim danima kolovoza.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj