POLICIJA IZDALA PREKRŠAJNE NALOGE

PRIJETE IM OGROMNE KAZNE: Četiri muškarca kojima je izrečena mjera samoizolacije pokušala iz Hrvatske prijeći u BiH

Photo: Ilustracija/Ivica Galovic/PIXSELL

PU sisačko-moslavačka izdala je prekršajne naloge muškarcima s izrečenom mjerom samoizolacije koji su pokušali prijeći granicu s BiH

Četiri muškaraca s izrečenom mjerom samoizolacije su na graničnim prijelazima s BiH u Sisačko-moslavačkoj županiji pokušala napustiti zemlju, pa je policija za njih izdala prekršajne naloge kojima je predviđena novčana kazna od osam do 15 tisuća kuna, priopćila je u ponedjeljak PU.

Kako je priopćila policija sisačko-moslavačka, prvi je slučaj kršenja mjera samoizolacije bio u petak 18. prosinca, kada je na granični prijelaz u Hrvatskoj Kostajnici stiglo osobno vozilo zagrebačke registracije kojim je upravljao 73-godišnjak, iako mu je određena mjera samoizolacije.

U nedjelju, 20. prosinca, na izlasku iz Hrvatske na graničnom prijelazu Jasenovac u osobnom vozilu zagrebačke registracije je bio 57-godišnji putnik kojemu je također izrečena mjera samoizolacije.

Na istom graničnom prijelazu, sat kasnije, na izlasku iz zemlje stiglo je osobno vozilo njemačke registracije, kojim je upravljao 58-godišnjak, a s njim je bio i 23-godišnji putnik, obojica s izrečenom mjerom samoizolacije.

Prijete im visoke kazne

Visoke kazne im prijete zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Kazna očekuje i 18-godišnjaka kojeg su u nedjelju u  Zagrebačkoj ulici u Sisku policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili kao vozača osobnog vozila, iako mu je također određena mjera samoizolacije.

Prekršajni nalog očekuje i 62-godišnjaka koji je u subotu, unatoč višestrukim upozorenjima  zaposlenika u jednom petrinjskom trgovačkom centru, u više navrata skidao i na neprikladan način nosio zaštitnu masku, pa je udaljen iz trgovine.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari