NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN

Prijetio i iznuđivao članove Stožera, a sada ide u zatvor: “Zauvijek ste gotovi”

Idi na originalni članak
Photo:Zeljko Lukunic/ PIXSELL

Boris Štitić (36) osuđen je nepravomoćno na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog prijetnji i pokušaja iznude Alemke Markotić, Krunoslava Capaka i Vilija Beroša.

Oglas

Kako javlja Jutarnji, riječ je o školovanom medicinskom tehničaru koji je vodio nekoliko tvrtki i koji iza sebe ima tri sudske presude zbog prevara te je uvjetno osuđivan.

Ukinut mu je istražni zatvor te će pravomoćnu presudu čekati na slobodi. Na sudu je sve priznao i tvrdio da su ga na pokušaj iznude natjerala ograničenja koja je Stožer uveo zbog korone. Olakotnih okolnosti nije bilo, a kao otegotne su navedene činjenice da je ranije osuđivan, da je djela počinio na posebno odiozan način i bez ikakve empatije za druge, a odabrane žrtve je izložio visokom stresu prijeteći im pritom lišavanjem života, kako njih samih tako i njihovih obitelji.

“Ako ne uplatite traženi iznos, zauvijek ste gotovi”

Štitić je osuđen zbog maila koji je 30. rujna prošle godine poslao Markotić, Capaku i Berošu.

“Pazite što i kako radite i odlučujete. Ako napravite grešku, Božić nećete dočekati živi. Ako ovo prijavite organima progona, bit će to kao da ste podnijeli prijavu onima s kojima ste svaki dan na dosegu i koji vam mogu učiniti što god žele. Ako ne uplatite traženi iznos, zauvijek ste gotovi. Sami birate svoju sudbinu hoćete li živjeti ili umrijeti”, stajalo je u mailu. Tražio je 100.000 eura u kriptovaluti monero.

Nakon što nije dobio odgovore, opet je članovima Stožera poslao mailove dva tjedna kasnije u kojima ih je podsjetio da im je istekao rok za uplatu traženog novca. Zaprijetio im je da će im se dogoditi veliko zlo.

Exit mobile version