MAGNITUDA 3,8

Prilično jak potres opet zatresao područje kod Gline: ‘Svi ormari se zatresli… Tutanj. Strah’; ‘Užas…’

Prilično jak novi potres 3,8 prema Richteru pogodio je područje kod Gline

Jutros 05 sati i 44 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 10 km sjeveroistočno od Gline, kod Glinske Poljane.

Magnituda potresa iznosila je 3,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice. EMSC javlja da je potres bio jačine 3,9 prema Richteru, prenosi Net.hr.

“Dobro jutro Petrinja!!!”, “Jak udar, grmljavina, jako podrhtavanje”, “Probudio me… zatreslo malo čuo se tutanj pa nakon njega psi počeli lajati”, “Zatreslo, zazvonilo posuđe…krevet se zanjihao…dobro što je kratko trajalo….”, “Svi ormari se zatresli… Tutanj. Strah”, “Užas”, samo su neki od brojnih komentara koje su ostavili ljudi na stranici EMSC.

Potres su osjetili mnogi i u Zagrebu.

Bit će još tjednima?

Seizmolog Krešimir Kuk gostujući jučer u središnjem Dnevniku HTV-a osvrnuo se na potres magnitude 3.2 prema Richteru koji je zatresao isto područje u noći s nedjelje na ponedjeljak. Rekao je kako je to normalno s obzirom da je glavni potres bio preko 6 stupnjeva prema Richteru.

“Potresi magnitude 3 su normalni i bit će ih još tjednima, ali i još koji mjesec. Međutim, s vremenom bi mogli očekivati da će se seizmička aktivnost smanjivati. Još smo blizu početku serije pa su i potresi još permanentni”, zaključio je Kuk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari