UTAJA POREZA

Privedena Ana Karamarko? USKOK upao u prostorije njezine tvrtke!

Igor Kralj/PIXSELL

Istragom je navodno obuhvaćeno najmanje 38 osoba

U ranim jutarnjim satima istražitelji PNUSKOK-a su počeli pretraživati poslovne prostore tvrtke Drimia Ane Karamarko, supruge bivšeg potpredsjednika Vlade i bivšeg čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka, objavio je prvi Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznaje dnevnik, Ana Karamarko je privedena zbog sumnji da je iz svoje tvrtke Drimia izvukla oko 400.000 kuna preko faktura za nepostojeće usluge.

Prema pisanju Večernjeg lista, navodno je riječ o velikoj akciji koju vodi USKOK, a njome je obuhvaćeno 38 osoba te devet tvrtki. Sumnja se da je ta skupina od početka 2017. do kraja 2019. varala na porezu po već uhodanom sistemu kružnih prevara. Drugim riječima izvlačili su novac tako što su  naplaćivali nepostojeće usluge preko lažnih faktura, a sumnja se da su tako sebi pribavili korist od 20 milijuna kuna dok su proračun oštetili za oko 11 milijuna kuna.

Kako se neslužbeno doznaje, mozak ove operacije bili su T.P. i O.K. koji su  sve osmislili i organizirali.

U tijeku su uhićenja osumnjičenih i pretresi njihovih domova i poslovnih prostora, doznaje se iz neslužbenih izvora, dok se policija i Uskok o akciji još nisu oglasili.

Podsjetimo, upravo je afera s tvrtkom Drimia 2016. godine bila razlog zbog koje je pala Vlada Tihomira Oreškovića. Naime tada se otkrilo da je tvrtka poslovala i s lobistom mađarskog MOL-a s Josipom Petrovićem.

Povjerenstvo za sprečavanje sukob interesa zaključilo je tada kako je Tomislav Karamarko, u tom trenutku prvi potpredsjednik Vlade, u sukobu interesa zbog poslovne veze svoje supruge i čovjeka koji radi za MOL, i to u kontekstu hrvatske arbitraže s mađarskom naftnom kompanijom.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari