PROBLEM OKO GRANICE: Vučić prijeti mjerama, Milanović uvjeren da ih Srbija ne može uvesti

Ukoliko se do ponoći ne postigne dogovor oko otvaranja graničnog prelaza Bajakovo za teretni promet premijer Srbije Aleksandar Vučić najavljuje paket mjera protiv Hrvatske.

-Vlada je spremila paket mjera koji bi Srbija, ukoliko ti razgovori ne budu uspješni, kao mjeru obrane sebe i svojih ekonomskih interesa primjenila od 24. septembra od 00.00 sati – rekao je Vučić. Mjere su, precizirao je, predviđene u tri nivoa, političke, pravne i ekonomske prirode. Vučić je izrazio nadu da ni jednu od tih mjera Srbija neće morati poduzimati.

Premijer Zoran Milanović ne vjeurje da će naši susjedi ići toliko daleko.

– Hrvatska je članica EU. Srbija čak i da hoće ne može uvesti mjere Hrvatskoj, jer ima ugovor sa EU. Sve što Srbija napravi ili pomišlja napraviti, radi protiv EU, a ja sam siguran da oni to neće napraviti – rekao je Milanović te dodao kako Srbija, kada su migranti u pitanju, mora početi funkcionirati kao država. Potvrdio je da je premijeru Vučiću ponudio da im Hrvatska pomogne u prijevozu izbjeglica, pedest, sto autobusa koji bi migrante preuzeli na južnoj srpskoj granici i prevezli ih na granični prijelaz Horgoš u Vojvodini. Zbog blokade prometa vozača kamiona u Srbiji, promet s prijelaza Bajakovota preusmjeren je na granični prijelaz Tovarnik.

Danas će se u Bruxellesu održati sastanak čelnika EU na kojem bi se trebao odobriti plan za razmještaj 120 tisuća migranta diljem Europe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari