NE VJERUJU DA NEMA NOVCA ZA PLAĆE: U petak 25. rujna počinje štrajk prosvjetara

U petak 25. rujna u osnovnim, srednjim i visokim školama, fakultetima i znanstvenim institucijama počinje štrajk i trajat će dok štrajkački odbor ne donese odluku o prekidu, objavili su u utorak čelnici Vertikale sindikata obrazovanja. Tražili su povećanje plaća za čeitri posto.

– Ponudili su nam da se dogovorimo koliko i kome bi se trebale podići plaće, uz obećanje da će oni to provesti nakon što dobiju izbore – kazao je Vilim Ribič, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Prisjetivši se Milanovićevih riječi oprije tri godine kada je tvrdio da je obrazovanje prvo na redu, Ribič je ustvrdio kako sada, pred izbore ponovno obećava da će se nešto dogoditi poslije izbora.

Na argumentea da u proračunu nema novca za povećanje plaća, te da ne mogu o tome sada odlučivati kada su već praktički tehnička vlada, Ribić je ustvrdio da nije problem u novcu, već u premijeru, Zbog blagog rasta BDP-a u proračunu je tri milijarde kuna više od planiranog, zaključio je Ribič dodavši kako ni tvrdnja da je sada kasno ne stoji, jer se se s njima nisu željeli sastati niti 28. kolovoza.

Tehnička Vlada nastupa kada predsjednica Republike objavi datum izbora, a ona to još nije učinila i ne bude još neko vrijeme, a i kad bude tehnička Vlada moći će povećati plaće, rekao je Ribič. Ministar obrazovanja Vedran Mornar poručio je kako će zatražiti sudsku zabranu održavanja štrajka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari