PLENKOVIĆ I PARTNERI

Procurili detalji s koalicijskog sastanka: ”Ako ovo odradimo dobro, možemo se nadati uspješnom ljetu…”

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Na sastanku je istaknut i jedan problem u potresom pogođenom području za koji se tek traži rješenje

Na jučerašnjem sastanku s koalicijskim partnerima glavna tema su bili potres, cijepljenje, ali i “čvrsta podrška parlamentarne većine”. Kako doznaje Jutarnji, govoreći o produljenim mjerama premijer  je istaknuo da “ako prvi mjesec odradimo dobro, možemo se nadati uspješnom ljetu”. Rekao je i da je Europska unija naručila 200 do 300 milijuna dodatnih doza cjepiva, da u drugoj fazi, uz Pfizerovo, stižu cjepivo Moderne i ostala te da bismo mogli dobiti veće količine cjepiva prije nego što smo očekivali.

Govoreći o planovima za obnovu potresom pogođenih područja, rekao je kako se pregovara s hotelijerskim udrugama da se otkupe sve njihove prijenosne, montažne kućice te da se s proizvođačima kontejnera ugovori izrada kontejnera. Na sastanku se spominjalo i da će tvrtka Pleter, čiji je osnivač Ministarstvo obrane, osigurati hranu. Ono za što se još mora pronaći rješenje su, kako se moglo čuti na sastanku, škole i vrtići.

Čvrsta podrška parlamentarne većine

Nakon sastanaka, premijer je istaknuo da većina čvrsto podržava rad Vlade.

Dodao je i kako je parlamentarna većina spremna modificirati i stvoriti odgovarajući okvir koji će omogućiti obnovu te kvalitetnu koordinaciju svih službi na terenu.

“Osobito nakon prilagodbe strukture Stožera civilne zaštite na svojevrsni podstožer koji vodi Tomo Medved na terenu sa svim službama koje su angažirane”, kazao je premijer koji je pojasnio da je sastanak dugo trajao zato što su svi relevantni ministri izvijestili koaliciju o svemu onome što se radi i koje su aktivnosti.

“Postoji jedna snažna želja da se ova situacija, koja je prije svega potresla mnoge naše sugrađane na području ove županije, ali i dvije druge, Karlovačke i Zagrebačke, iskoristi za razvoj i rješavanje svih problema koji u toj županiji postoje”, rekao je Plenković te dodao kako očekuje da će koalicija o tome raspravljati i idući tjedan.

Net.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views