OVO ZVUČI OHRABRUJUĆE

Video | Procurilo kojim namirnicama će Vlada ograničiti cijene, a raste i neoporezivi primitak?

Vlada će navodno povećati i neoporezive primitke kako bi se zadržala potrošnja i gospodarska aktivnost, a u dogovoru sa supermarketima ograničit će se i neke cijene namirnica

RTL Danas neslužbeno doznaje da će paket mjera kojim Vlada namjerava pomoći gospodarstvu i građanima u energetskoj krizi iznositi više od dosad spominjanih 6 milijardi. Upućeni kažu između 6 i 10 iako premijer točan iznos nije otkrio ni partnerima.

Također, neslužbeno se doznaje da će paket uključivati energetske dodatke umirovljenicima i povećanje najnižih mirovina. Vlada će povećati i neoporezive primitke kako bi se zadržala potrošnja i gospodarska aktivnost, a u dogovoru sa supermarketima ograničit će se i neke cijene namirnica.

Ograničenje cijena mlijeka, šećera, ulja, mljevenog mesa…

Kako RTL neslužbeno doznaje, Vlada planira ograničiti cijene mlijeka, ulja, šećera, mljevenog mesa. Jak poticaj ići će i prema poljoprivrednicima. Na predstavljane mjera koalicijski partneri došli su sa svojim zahtjevima.

“Svaka kuna koja je na raspolaganje državnom proračunu, nadam se da smo tijekom ljeta uspjeli nešto i više dobiti, svaku kunu usmjeriti u gospodarstvo kao i onda u COVID-u što je bilo”, kazao je Dario Hrebak, predsjednik Kluba zastupnika HSLS-a.

‘Drastičnih poskupljenja neće biti’

Vlada će pomoći malim i mikro poduzetnicima, ali i većim gospodarskim subjektima koji će se kategorizirati prema potrošnji energenata, te proporcionalno dobiti pomoć. Iako se objavljivalo da će se javne ustanove izjednačiti s kućanstvima, to se, prema neslužbenim informacijama neće dogoditi nego će takve ustanove biti svrstane u poseban razred s nešto višom tarifom od kućanstava, ali ipak manjom nego što sada plaćaju.

“Drastičnih poskupljenja neće biti. Hajdemo reći da će stvari biti koliko utoliko najbliže nego su sada”, kazao je Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari