'JE LI OVO LEGALNO?'

ZA NE POVJEROVATI! Račun za anale: ‘Jesu li i vama već uzeli kunu za ovo ili je to neki novi trend?’

Jedan je od komentatora pitao je li legalno naplatiti čašu vode iz slavine te koji je to restoran

Na hrvatskom Redditu povela se vrlo zanimljiva i burna rasprava oko cijene vode. Naime, jedan je korisnik podijelio fotografiju računa na kojem se vidi da je dva decilitra vode iz slavine naplaćeno jednu kunu.

“Naplaćivanje vode iz pipe. Čaša jedna kuna. Jeste to već primijetili negdje ili je to novi trend?”, pitao je reditor.

Odmah su mu se javili užasnuti komentatori, a među njima i oni koji su imali slična iskustva.

“Mislim, užas, ali radije mi naplati to kunu, dvije nego da podvaljuješ Janu za 50”, “Kod nas je to brački koktel”, “Mali Lošinj – nemam račun. Ali sam se čudila kap pura dre*u. Vodu iz pipe isto naplaćuju. Čak imaju istaknutu cijenu na cjeniku”, samo su neki od komentara začuđenih reditora.

‘Pogledaj cjenik’

Neki od njih imali su slična iskustva, pa su podijelili savjete kako izbjeći naplatu takvog računa.

“Za ovakve prigode čuvam novčanicu od 1000 kuna. Ako mi netko naplati vodu dobit će to, pa nek usitni” istaknuo je jedan od reditora, a drugi je, pak, napisao da mu naplata vide iz slavine nije nikakav šok.

“Kao i za sve ostalo vezano uz ugostiteljske objekte i cijene: sjedi i pogledaj cjenik. Ako ti paše, čekaj konobara, pa lijepo naruči što hoćeš, a ako ne – digni sidro i ćao. Da se razumijemo ni meni ovo nije ok. Kavu sam ti već platio, preplatio, a i redovito ostavim napojnicu. Ako je samo kava u pitanju makar kunu, dvije ostavim. I sad mi tučeš kunu radi usra*e čaše vode? A nije baš potez…”

Jedan je od komentatora pitao je li legalno naplatiti čašu vode iz slavine te koji je to restoran, no nije dobio odgovor na svoje pitanje.

‘Čašu vode morao platiti dvije kune’

“Je li to legalno? Koji je to restoran ako smijem pitati, čisto da pustim recenziju na Googleu”, istaknuo je te je dodao i par citata iz vijesti koje je našao na internetu.

“Edit: ‘Prije nekoliko godina austrijski ugostitelji organizirano su nastupili protiv direktive Europske unije kojom se ugostiteljima nalaže da gostima nude besplatnu vodu iz slavine. Takva direktiva prisiljava ugostitelje koji sami crpe vodu za svoj objekt da moraju učestalije vršiti kontrolu kvalitete vode u svojim restoranima.’

‘Još pamtimo javnu prepirku iz 2015. godine kada je gost jedne pizzerije u Koprivnici za čašu vode morao platiti dvije kune. Vlasnik objekta objasnio je da gostu nije naplatio vodu nego uslugu jer netko tu vodu mora natočiti iz slavine, staviti led koji proizvodi ledomat, donijeti gostu i zatim čašu oprati'”, našao na internetu.

“To mi je skroz logično i ne vidim problem”, komentirao je jedan od reditora, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari