PROGNOZA: Evo kakvo vrijeme možemo očekivati ovoga vikenda

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Zanimljiv kraj, meteorološki zanimljivog mjeseca – srušeno je nekoliko apsolutnih temperaturnih rekorda za veljaču

Što to znači? Znači da u Zagrebu, Varaždinu i Sisku otkad postoje mjerenja, nije bilo tako toplo u veljači! Podsjetimo u Varaždinu i Sisku mjerenja se vrše od 1949., a u Zagrebu od davne 1861. godine!

Uz visoke temperature, veljaču općenito obilježilo je sunce kojeg je bilo znatno više nego što je to uobičajeno za ovaj zimski mjesec.

Međutim, već će u petak sunca biti manje, a oblaka više, povremeno uz malo kiše, no ne još ujutro. U petak ujutro još ostaje većinom sunčano. Onda će se oko sredine dana naoblačiti, sa zapada, pa će poslijepodne u cijeloj zemlji biti oblačnije, čak pretežno oblačno.

Prolazno je moguće i malo kiše, ponajprije na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici i u središnjoj Hrvatskoj. U Dalmaciji je ona moguća tek predvečer i navečer, dok će u Slavoniji biti samo rijetka i slaba. A što donosi vikend?

Vikend na Jadranu

Na obali će biti sunčanije nego u unutrašnjosti, i to oba dana vikenda. U subotu pretežno sunčano uz malo oblaka te bez mogućnost za kišu. Zapuhat će bura, ali samo slaba do umjerena. Temperatura će biti oko 17 °C.

U nedjelju sunčano uz visoke, one tanke oblake. Vjetar će okrenuti na jugo koje će puhati slabo do umjereno, a temperatura će još malo porasti, bit će oko 18 °C.

To jugo koje će zapuhati u nedjelju, u ponedjeljak će jačati te je u stvari predznak promjenjivog tjedna koji je pred nama. On će biti nešto nestabilniji i oblačniji, povremeno uz kišu te s manje sunčanih razdoblja nego posljednjih dana.

Vikend u unutrašnjosti

U subotu će na kopnu biti djelomice sunčano, uz umjerenu, povremeno i povećanu naoblaku tako da je lokalno moguće i vrlo malo kiše. Međutim, vjerojatnost za to je mala. Ono što ćemo više zamijetiti je daljnje osvježenje. Naime, temperatura će biti još malo niža nego u petak, uglavnom između 12 i 15 °C. Uz to, puhat će slab sjeverac, pa će se činiti svježe.

Zato će već u nedjelju biti sunčanije i toplije. Oblaka će biti manje, a temperatura će ponovno porasti na vrijednosti između 16 i 19 °C. Vjetar će okrenuti na južne smjerove te će puhati slabo do umjereno.

Više informacija o tome donosimo vam u našim prognozama, svaki dan unutar RTL Vijesti u 16:30 i RTL-a Danas u 18:30. Pratiti nas možete i putem Facebooka, RTL Vrijeme, a uskoro i putem Instagrama!

Nikola Vikić Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari