PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Video | PROGNOZA Kakvo nas vrijeme čeka idući tjedan? Po svemu sudeći, bit će tu puno ‘riječkog vremena’!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Na Jadranu u ponedjeljak uz jugo oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno i obilnim

Kako će ciklona s pripadajućim frontalnim sustavom odmicati dalje na istok tako će se vrijeme postupno stabilizirati, ali već nam početkom novog tjedna stiže nova doza oblaka i oborina.

NEDJELJA

Na sjevernom Jadranu pretežno, a u gorju djelomice sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura u gorju od 6 do 10, uz obalu do 15ak stupnjeva.

Više u VIDEOPRILOGU:

Na zapadu zemlje već prijepodne kidanje naoblake, dok će u Slavoniji i Dalmaciji ostati većinom oblačno s kišom, najupornijom na jugu gdje će i dalje puhati jugo, sjevernije bura, a zatim duž obale sjeverozapadnjak.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sve manje oblaka, a sve više sunčana vremena. Vjetar slab, a temperatura od 9 do 12 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prestanak oborina i postupno razvedravanje. Vjetar slab, a temperatura oko 10 stupnjeva.

U Dalmaciji će kiša biti najupornija, točnije na jugu će je biti i poslijepodne dok će se na sjeveru razvedriti. Zapuhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura od 13 do 17 stupnjeva.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

U novi tjedan ulazimo novim jačim naoblačenjem i oborinama – prvo kiša, a navečer u gorju uz pad temperature i susnježica ili snijeg. Od utorka sunčanije, ali u srijedu je uz prolazno više oblaka ponegdje moguće malo slabih oborina. Jutra hladnija pa će nas blagi minusi podsjećati da smo još uvijek u hladnijem dijelu godine, ali tijekom dana i dalje razmjerno toplo.

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na Jadranu u ponedjeljak uz jugo oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno i obilnim.

Utorak će umjerena i jaka, na udare i olujna bura rastjerati oblake pa će do petka prevladavati sunčano.

U petak je izgledno novo naoblačenje i nove oborine, prognozira Damjana Ćurkov za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari