PROGNOZA VREMENA

PROGNOZA Kakvo nas vrijeme čeka za vikend? U nedjelju bi mogao padati snijeg!

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

I za vikend izmjena sunca i oblaka

U subotu će u većini predjela biti stabilnije i sunčanije, ali i osjetno hladnije, ali već u nedjelju opet južina donosi oblake, sivilo, kišu, u gorju i snijeg.

Danas sa zapada već prijepodne razvedravanja i postupni prestanak oborina. Do sredine dana će kiše biti na krajnjem istoku, u gorju i još malo snijega, a u Dalmaciji do večeri kiša i pljuskovi, lokalno i obilne oborine.

Više u VIDEOPRILOGU (od 2. 12. navečer!)

 

Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Uz dotok hladnijeg zraka temperatura osjetno niža u odnosu na jučer.

Prvi dio vikenda barem djelomice sunčano, ali i izrazito hladno pa će često biti i mraza.

Bura će na Jadranu oslabjeti i prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak, ali već će navečer zapuhati jugo i jugozapadnjak koji će tijekom nedjelje jačati.

U nedjelju u cijeloj zemlji pretežno oblačno, uz obalu kiša i pljuskovi, lokalno i izražena nevremena, a u gorju te mjestimice u nizinama susnježica i snijeg.

U nedjelju se očekuju olujni udari juga, oštra i lebića pa će neke rive opet biti poplavljene, prognozira Damjana Ćurkov za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari