PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

PROGNOZA Početak tjedna donosi oblake, oborine i nagli pad temperature, evo dokle će to trajati

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ujutro vrijeme po južini – oblačno s kišom, uz obalu i pljuskovima, a poslijepodne u višem gorju i sa susnježicom ili snijegom

Na samom početku tjedna prevrtljiva veljača donosi oblake i oborine, zatim i nagli pad temperature, ali već od utorka pretežno sunčano, a od srijede i osjetno toplije.

Ujutro vrijeme po južini – oblačno s kišom, uz obalu i pljuskovima, a poslijepodne u višem gorju i sa susnježicom ili snijegom. Već će prijepodne naglo zapuhati umjeren i jak, na udare i olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu i bura. Uz sjeverni vjetar će se prvo na zapadu, a do kraja dana i u većini zemlje razvedravati, ali će navečer biti i osjetno hladnije.

U nastavku tjedna će sve jači utjecaj anticiklone donijeti stabilizaciju vremena pa će od utorka u kopnenim predjelima biti pretežno sunčano, u četvrtak ujutro magla ili niski oblaci i to ponajprije na zapadu unutrašnjosti. Za vikend uz više oblaka povremene oborine. Još utorka razmjerno hladno, a zatim se od srijede uz južinu vraćaju gotovo proljetne temperature.

Na Jadranu od utorka većinom sunčano i vedro, a od petka nešto oblačnije, za vikend uz povremenu kišu ili pljuskove. Još utorak pojačana bura, koja će do kraja dana oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a zatim će od petka zapuhati jugo. Sredinom tjedna i na Jadranu proljetno toplo uz 15ak stupnjeva, prognozira Damjana Ćurkov Majaroš za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari