PROGNOZA: Pravo proljeće stiže i prije onog kalendarskog: temperature i do 20 stupnjeva!

Foto: Riječanin

Pred nama su ugodni dani pa iskoristite svaku priliku za boravak na otvorenom!

Kalendarski proljeće počinje za točno tjedan dana, u ponedjeljak 20. ožujka u 11 sati i 29 minuta. Međutim, kad pogledamo kroz prozor, čini se da je ono već tu. Posljednjih dana imamo obilje sunca u velikom dijelu zemlje. Samo se u Slavoniji još zadržavaju oblaci uz povremene oborine, no ubrzo će se i tamo razvedriti.

Na Jadranu će gotovo cijeli tjedan dominirati sunce, a neki će dani biti i potpuno vedri. Najveća mogućnost za to je u četvrtak i petak. Temperatura će duž obale biti ugodna, malo svježije bit će samo ujutro, između 5 i 10. Poslijepodneva će biti vrlo ugodna s temperaturom između 15 i 20. Što se tiče vjetra, prevladavat će sjeverni, oni omiljeniji smjerovi. Puhat će bura, tramontana i sjeverozapadni vjetar, no neće biti suviše jaki tako da neće kvariti dojam ranoproljetnog, sunčanog vremena.

Tjedan će na kopnu biti djelomice do pretežno sunčan. Povremeno uz umjerenu naoblaku iz koje može pasti malo kiše, ponajprije u srijedu i nedjelju. Jutra će i dalje biti hladna, s temperaturom tek nekoliko stupnjeva iznad nule, no zato će dani biti sve topliji i ugodniji. Tako će sutra, u utorak, najviša temperatura biti oko 14, u četvrtak i petak oko 15, a za vikend između 17 i čak 20! Neće više biti niti suviše vjetrovito pa će mnogi bezbrižno uživati u vremenskim prilikama.

Sve u svemu, pred nama su ugodni dani pa iskoristite svaku priliku za boravak na otvorenom!

Precizniju prognozu za pojedine gradove pratite svaki dan u 16:30 i 19:15 na RTL-u te na Facebook stranici RTL Vrijeme!
Nikola Vikić-Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari