PROGNOZA VREMENA Kakvo nas vrijeme čeka ostatak tjedna? Čuvajte se jakog sunca!

Nova kiša i osvježenje očekuje se u subotu, no bit će vrlo vjerojatno samo prolazna, a zatim se nastavlja suho i primjereno toplo vrijeme

KOPNO

Na kopnu će veći dio tjedna biti sunčan i suh, a bit će i taman toliko toplo koliko i treba biti u drugoj polovini svibnja. Mjestimične nestabilnosti očekuju se u utorak u Slavoniji i ponegdje u Lici, a pokoji pljusak moguć je i u srijedu u unutrašnjosti Dalmacije. Jutra će biti ugodna, s temperaturom između 9 i 14 stupnjeva. Danju ugodno, a u četvrtak i petak i toplo, od 18 u Gorskome kotaru do 26 stupnjeva u nizinama.

Ovakvo vrijeme bit će pogodno za nastavak cvatnje trava, koncentracija peluda bit će većinom umjerena. Sunce je već prilično jako, u vedrim danima UV indeks će biti vrlo visok, a to su uvjeti u kojima djeca i ljudi s osjetljivom kožom mogu dobiti opekline već za 10 minuta pa svakako vodite računa o zaštiti.

MORE

I na moru sunčano, suho i toplo. Dapače, u utorak i srijedu bura će grijati obalno područje pa će osobito u velikim gradovima biti čak vruće, i do 28 stupnjeva. Od četvrtka, uz maestral, ugodnije.

Posljednjih se dana i more ozbiljnije zagrijalo, na Rabu je danas dosegnulo 20 stupnjeva. U nastavku tjedna, ali i mjeseca grijat će se i dalje, no razmjerno sporo. Ba š kako je i primjereno dobu godine.Nova kiša i osvježenje očekuje se u subotu, no bit će vrlo vjerojatno samo prolazna, a zatim se nastavlja suho i primjereno toplo vrijeme.

O tome, ali i o svemu drugome više možete doznati u prognozama na programu RTL-a u 16:30, 18:25 i 19:25.
Dunja Mazzocco Drvar

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari