NAPUSTIO NAS NAJDRAŽI KVIZOMAN: Mirko Miočić preminuo u 61. godini; Dejan Kotiga se dirljivo oprostio od uzora

Svojedobno riječki gimnazijalac i student, danas je u Općoj bolnici Zadar nešto iza 12 sati preminuo Mirko Miočić, sveznadar i kvizoman

Tužne vijesti stigle su iz zadarske bolnice. Danas je u Općoj bolnici Zadar nešto iza 12 sati preminuo Mirko Miočić, zadarski sveznadar i kvizoman, javlja eZadar.

Sudionik brojnih kvizova povukao se iz javnosti u ožujku prošle godine kada su mu zbog posljedica šećerne bolesti liječnici zadarske bolnice na jednoj nozi amputirali potkoljenicu, a na drugoj stopalo.

Nakon toga je prebačen na liječenje u Zagreb. Tamo ga je dočekao jedan od najvećih propusta hrvatskog novinarstva, vijest o vlastitoj smrti, koja se pokazala neprovjerenom i netočnom.

Mirko se nakon 500 dana bolnice uputio na fizikalne terapije. Prije tjedan dana, točnije, 7. svibnja s narušenim zdravljem se javio u Opću bolnicu Zadar. Uz sve probleme dobio je i upalu pluća od koje je danas preminuo na Odjelu interne, Odsjeku za gastroenterologiju.

Mirkovo zadnje pojavljivanje na televiziji bilo je dva dana nakon hospitalizacije, u utorak 9. svibnja, kada se telefonski uključio u slavljeničko 500. izdanje kviza Potjera, kojeg je bio zaštitni znak, piše eZadar.

Nažalost, samo šest dana nakon toga je Mirko preminuo.

Tarik Filipović: ‘Otišao je najveći, neponovljivi’

Još su prošlog tjedna Tarik Filipović i neponovljivi Mirko Miočić razgovarali tijekom 500. emisije “Potjere”.

Omiljeni televizijski kvizaš preminuo je u ponedjeljak nešto iza 12 sati u Općoj bolnici Zadar u 61. godini života.

Tarik i Mirko bili su veliki prijatelji.

“Otišao je najveći…legenda…prijatelj…neponovljivi Mirko…zbogom, dragi moj, počivaj u miru”, napisao je Tarik na svom Instagram profilu opraštajući se od svog dragog prijatelja.

Kotiga se dirljivom porukom oprostio od Mirka

Dean Kotiga, “lovac” u kvizu “Potjera” unutar kojeg je radio s pokojnim Mirkom Miočićem, oprostio se od najboljeg kvizaša na ovim prostorima.

“Status „legende“ se danas dijeli svima, ali šjor Mirko je bio jedan od rijetkih koji ga je zaista i zaslužio. Čovjek neobjašnjivo širokih interesa s kojim ste mogli popričati o svemu, kakvih nema mnogo, a još k tome uvijek dobro raspoložen i s osmijehom na licu – do kraja života ću pamtiti mnoge naše razgovore u backstageu „Potjere“. Slobodno se može reći da je kao nijedan drugi kvizaš obilježio jednu eru kvizova ovih prostora, i bila je neopisiva čast imati ga za prijatelja i profesionalnog kolegu – u nogometu nije išlo bolje od toga da dijelite dres s Peléom, a ja sam zahvalan i ponosan što sam svoj kvizaški dres godinama mogao dijeliti s Mirkom Miočićem. Ljudino, hvala na svemu”, napisao je Dean Kotiga na svom Facebook profilu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari