STIŽU OBILNE OBORINE

PROMJENA VREMENA: Već sutra stižu nove nevolje; Grmljavinsko nevrijeme, pljuskovi, nevera, moguće i poplave

Foto: Denis Flego Photography

Od sutra ponovno počinju vremenske nevolje s kišnom epizodom u cijeloj zemlji, koja bi ponegdje mogla donijeti i obilnije oborine

Na Jadranu će biti oblačnije s kišom i pljuskovima, lokalno i izraženijim nevremenima. Puhat će jako i olujno jugo, koje će zatim u petak slabjeti i okrenuti na jugozapadnjak. Prema vikendu sve manje kiše, a u nedjelju će prevladavati sunčano.

izvor: DHMZ

Moguće bujične i oborinske poplave

Prema prognozi metorologinje televizije N1, oborina će biti uglavnom na Jadranu, ali su moguće i na kontinentu. Prema kraju srijede na moru će jačati jugo najavljujući sutrašnju promjenu vremena kada treba računati i na jako te vrlo jako jugo. Od jutra će biti vrlo kišovito, a obilnijih oborina bit će duž obale, osobito u Istri i na Kvarneru te u Gorskom kotaru i Lici, najviše na širem području Gospića i u unutrašnjosti Dalmacije.

K tomu, moguće su bujične i oborinske poplave. Na moru, uz jako i olujno jugo i oštro, mnoge rive mogle bi se naći pod vodom. Ovu promjenu vremena, kaže se u prognozi N1, prouzročit će sredozemna ciklona koja će se sutra naći nad Jadranom pa su na moru moguće jake nevere.

Danas.hr/Hina/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari