SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM

Capak objasnio što su to koronaredari i što će raditi: ”Ako se situacija pogorša, neće ih biti samo u ugostiteljstvu”!

Foto: RTL / PIXSELL

Među novim mjerama u pokušaju održavanja što je moguće manjeg napornog suživota s koronavirusom puno je pažnje izazvala najava koronaredara u ugostiteljskim objektima.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak istaknuo je da se zasad njihova prisutnost odnosi isključivo na ugostiteljske objekte i da to mogu biti i osobe koje tamo već rade, a zadaća im je da paze na to da se ljudi pridržavaju epidemioloških mjera.
”Dakle, to je posao zaštitara, konobara … Nisu nikakva nova zapošljavanja, niti nova zanimanja. I samo za ugostitelje. Ako bude potrebe, širit će se dalje. Situacija je zabrinjavajuća”, naglasio je Capak.

”Koronaredari su jedna od mjera propisanih preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), to su osobe koje odrede vlasnici ugostiteljskih objekata i njihova zadaća je provoditi epidemiološke mjere HZJZ-a. Oni su dužni određivati ih već od sutra od kada kreću najnovije mjere, preporuke, znači – svaki objekt koji ima više od 50 osoba, na svakih 50 osoba mora imati jednog korona redara”, objasnio je ranije za RTL pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut.

Ugostitelji su na mukama zbog novih mjera, a čelni čovjek njihove udruge na nacionalnoj razini Marin Medak također je još jučer za RTL upozorio da nove mjere, naime, nisu redari jedina, vode u ekonomsku neisplativost te je zapitao: ”Zašto bih ja mojim konobarima to naredio i s druge strane zašto bi moj konobar to prihvatio to raditi? Pa on je tu došao prodavati iskustvo, pričati o vinima, kontinentu, namirnici. On nije tu došao vršiti teror i legitimirati ljude jer da je to htio išao bi na policijsku akademiju”.

 

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari