Promjena vremena za neke bi mogla biti drastična: Stižu kiša, grmljavina i snijeg

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon perioda iznaprosječnih temperatura za ovo doba godine, stiže promjena vremena

Nakon vikenda i početka tjedna koji su bili iznadprosječno topli, danas stiže pogoršanje s kišom koje će vratiti temperaturu na prosječne vrijednosti.

Prijepodne će biti oblačno, na zapadu već uz lokalnu kišu, drugdje uglavnom suho. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar i jugo, zbog kojih će još biti toplo.

Oko podneva u središnju Hrvatsku stiže jači nalet kiše, no neće dugo trajati, svega nekoliko sati. Vjetar će okrenuti na sjeverni pa će biti sve hladnije!

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno, malo iza podneva uz prolaznu, ali jaču kišu. Prije nje će biti toplo, a nakon nje osjetno hladnije. Zapuhat će jak sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji naoblačenje, lokalno uz pljuskove s grmljavinom. Jugo će iza 17 sati okrenuti na buru, pa će navečer biti hladnije.

Na sjevernom Jadranu pretežno, a u gorju potpuno oblačno. Prolazno uz kišu i pljuskove. Nakon 14 sati, zapuhat će jaka bura pa će biti sve hladnije. Navečer je u gorju moguće malo snijega.

Za vikend opet toplije 

U srijedu na kopnu vjetrovito i hladno, moguće je još malo prolazne susnježice. Od četvrtka suho, a za vikend ponovno i malo toplije.

Na obali pretežno sunčano, ali vjetrovito, osobito u srijedu uz olujnu tramontanu. Tad postoji i mala mogućnost za kraći, prolazni pljusak. Hladno će biti do vikenda, onda malo toplije.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari