Zbog mlade HDZ-ovke, bliske glavnom državnom inspektoru, izmislili posao u Plinari: ‘Može nam pomoći’

Foto: Pixsell/Facebook

Radno mjesto na koje je zaposlena Ena Ercegovac uopće nije postojalo u tvrtki do prosinca

Sredinom siječnja zaposlenica plinare Ena Ercegovac (25) postala je voditeljica Službe za nabavu, analitiku, marketing i izvještavanje što je pozicija odmah ispod članova uprave tvrtke.

Radno mjesto na koje je zaposlena uopće nije postojalo u tvrtki do prosinca. A svi voditelji službi morali su imati, umjesto današnjih tri godine, pet godina iskustva, pišu 24 sata i navode da je smijenjen je i direktor koji se protivio takvoj sistematizaciji te smanjenju godina iskustva kako bi Ercegovac mogla biti promaknuta. Na novom radnome mjestu ova mlada HDZ-ovka imat će osnovnu plaću od oko 15.000 kuna bruto (oko 9700 kuna neto), ali na to idu još dodaci.

Ercegovac je inače bliska suradnica predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića, glavnog državnog inspektora.

Mikulić je 2017. bio predsjednik Gradske skupštine i tada je raspisao natječaj dva mjeseca prije izbora. Želio je zaposliti osobu koja će mu pomagati u radu s medijima. Ercegovac mu je već neformalno pomagala u tom poslu, a kad su 24sata otkrila da je natječaj rezerviran za Enu, od svega se odustalo.

Ercegovac je potom zaposlena u Gradskoj plinari – Opskrba na mjestu samostalnog referenta. Tad je za to radno mjesto bilo potrebno tri godine iskustva, a ona je imala godinu i dva mjeseca iskustva radeći za zagrebački HDZ.

Već sljedeće godine napreduje za voditelja Odjela za korporativne komunikacije i marketing. Opet je za to radno mjesto trebalo tri godine iskustva, a ona je imala dvije godine i dva mjeseca, navode 24 sata.

Plinaru vodi HDZ-ovac Igor Pirija, a predsjednik nadzornog odbora je opet HDZ-ovac Bernard Mršo.

Iz Gradske plinare – Opskrba poručili su da Ena Ercegovac ima uvjete za novo radno mjesto te da svojim iskustvom u drugim tvrtkama i medijma može pridonijeti u ostvarenju rezultata Gradske plinare – Opskrba.

Imaju i obrazloženje zašto su spustili godine traženog iskustva u novoj sistematizaciji s tri na pet za voditelje službe.

“Te promjene imaju za cilj zapošljavanje mladih i visokoobrazovanih stručnjaka s potencijalom za rukovodeće pozicije. Zapošljavanjem mladih stručnjaka želimo održati lidersku poziciju na tržištu”, odgovorili su iz Plinare – Opskrbe.
Vijesti.hr
Foto: Pixsell/Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari