PROMJENE U HDZ-u Karamarko: “Podnosim ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a!”

Na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a Tomislav Karamarko podnio je ostavku naglašavajući kako je to njegova odgovornost s obzirom da nije uspio skupiti saborsku većinu te da je to normalan čin u civiliziranim demokracijama

Tomislav Karamarko: “Mislim da je moja dužnost da vas obavijestim o onome o čemu se priča već danima. Podnosim ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a.

Razlozi su jasni, ali su višeslojni. Obećao sam stranci da ću uspjeti kreirati novu većinu, to nisam uspio i mislim da je u civilziranom političkom svijetu normalno i da snosim odgovornost.

Smatram se odgovornom osobom i da moja stranka mora ići dalje, pobjeđivati. Ono što sam kroz četiri godine napravio za HDZ i Hrvatsku, smatram da je dobro, i time sam ponosan.

Ovo ne radim ni pod čijim pritiskom. Koristim priliku da zahvalim svim svojim običnim članovima HDZ-a, onima koji od stranke nemaju nikakve koristi.”

“Ono što je sada pred svima nama je borba za boljitak u gospodarstvu, borba za kvalitetu tog našeg hrvatskog čovjeka”, rekao je Karamarko.

“Pitat ćete je li bilo dobro rušiti ovu Vladu, mislim da je, jer nije funkcionirala i bilo je pitanje odgovornosti prekinuti i reći dosta. Bilo je najlakše ostati u fotelji prvog potpredsjednika Vlade, ali to jednostavno ne ide sa mnom i sa mojom osobnošću”, rekao je Karamarko.

Na pitanje zašto danas nitko od HDZ-ovaca ne stoji uz njega podnosi ostavku, rekao je kako su neki htjeli doći, ali da je zatražio da to napravi sam jer je ovo individualan čin.

Karamarko nije htio odgovoriti na pitanje tko ga je najviše razočarao. Kaže kako još ne vidi nikoga kao kandidata koji će ga zamijeniti na mjestu predsjednika, ali da će on biti izabran po načeli ‘jedan član, jedan glas’.

Na pitanje boji li se sudbine koja je zadesila sve bivše predsjednike šefove stranke, odnosno isključenje iz HDZ-a, Karamarko kaže nema razloga za to.

“Pokušat ću sa svojom strankom biti u dobrim odnosima. Ne možete četiri godine voditi sustav, i onda od sutra postati neprijatelj. To jesu primjeri, ali treba prestati s tim”, rekao Karamarko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari