PROMOTIVNA MANIFESTACIJA U Opatiji predstavljen projekt “Doručak s hrvatskih farmi”

Riječ je o projektu kojem je cilj promovirati kupovinu proizvoda s hrvatskih farmi čime se ujedno potiče razvoj poljoprivrede u Hrvatskoj

U Opatiji je održana promotivna manifestacija “Doručak s hrvatskih farmi” koju su zajednički organizirali Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija, a otvorio ministar Tomislav Tolušić. Na manifestaciji je sudjelovao i Erik Fabijani,ć predsjednik Skupštine PGŽ.

Kako je u pozdravnom obraćanju istaknuo ministar Tolušić, riječ je o projektu kojem je cilj promovirati kupovinu proizvoda s hrvatskih farmi čime se ujedno potiče razvoj poljoprivrede u RH. Ministar je naglasio da su proizvodi s hrvatskih formi dokazanog porijekla, poznatog datuma proizvodnje, svježi, dostupni i kvalitetni.

Na opatijskom skupu okupili su se i poljoprivredni proizvođači s područja naše županije.

Skupu se obratio i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić koji je pozdravljajući ovu hvalevrijednu inicijativu resornog ministarstva naglasio da Primorsko-goranska županija potiče stvaranje dodatne vrijednosti proizvoda, odnosno preradu i plasman proizvoda prema turizmu te jačanju lokalnog tržišta i brendiranju proizvoda usporedo s provedbom zaštite zemljopisnog porijekla te zaštite i definiranja autohtonih sorti i pasmina.

Formirane su različite ceste proizvoda – cesta plodova gorja, cesta sira, medne ceste i vinske ceste – na kojima različiti proizvođači već mogu u svojim kušaonama primiti grupe turista i prezentirati svoje proizvode.

Daljnji razvoj ovog segmenta je u povezivanju s ugostiteljstvom i brendiranju te ponudi autohtonih jela koristeći lokalne proizvode.

Istaknuo je također da je Primorsko-goranska županija kroz programe poticaja pomogla značajnom povećanju poljoprivrednih površina zasađenim raznim autohtonim kulturama.

Zahvaljujući takvoj politici, primjerice, zadnjih je godina zasađeno preko 200 hektara novih vinograda od kojih se ističu Pavlomir i Baška te Vrbničko polje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari