LOŠE POSLOVANJE

Propada tvrtka čije proizvode skoro svi imamo doma: Kultnom brendu prijeti nestanak s tržišta!

Foto:Unsplash

Iz Tupperwarea su poručili da rade na pronalaženju financijskih sredstava kako bi ostali u poslu

Kultni brend Tupperware suočava se s izumiranjem nakon što su mu dionice u ponedjeljak pale za gotovo 50 posto. Ne uspijevaju privući mlađe kupce, a loše poslovanje firme potvrdio je i sam Tupperware koji je u priopćenju upozorio da sumnjaju da mogu dugoročno nastaviti poslovanje, prenosi Daily Mail.

77 godina stara tvrtka posljednjih godina borila se s održavanjem imidža i reputacije pred novom konkurencijom, dok je istovremeno potražnja za njihovim proizvodima za kućanstvo pala.

Iz Tupperwarea su poručili da rade na pronalaženju financijskih sredstava kako bi ostali u poslu. Kao neke od metoda za smanjenje rashoda razmatraju manji broj zaposlenih i manji broj nekretnina u svom vlasništvu.

“Tupperware je na putu da preokrene situaciju, današnji dan označava kritičan korak u rješavanju financijske stabilnosti i likvidnosti. Tvrtka čini sve što je u njezinoj moći kako bi ublažila posljedice nedavnih događaja te poduzimamo hitne mjere da bismo pronašli dodatne izvore financiranja i riješili financijsku situaciju”, rekao je izvršni direktor Miguel Fernandez.

Velika borba s burzom

S druge strane, Tupperware vodi borbu s Njujorškom burzom.

Zbog nepodnošenja godišnjeg izvješća, burza mu je izdala upozorenje te mu prijeti brisanje s burze. Tijekom prošle godine dionice firme pale su 90 posto, a kao glavni razlog navodi se nemogućnost privlačenja mlađih kupaca i uvjeravanje da su proizvodi održivi, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari