'POGREBNIČKI' PROSVJED

Video | Prosvjed kakav još niste vidjeli! Već tri dana leži u lijesu ispred Ministarstva gospodarstva

Nezadovoljan odredbama Zakona o pogrebničkoj djelatnosti i postupcima lokalnog komunalnog poduzeća, pogrebnik iz Virovitice odlučio je štrajkati glađu na specifičan način. Pogledajte videoprilog!

Mario Kolarević iz Virovitice već tri dana štrajka ispred Ministarstva gospodarstva. Osim uobičajenog štrajka glađu, on je svoje nezadovoljstvo odlučio iskazati i – ležanjem u lijesu.

Pije vodu, a hranu je zamijenio vitaminima, nezadovoljan Zakonom o pogrebničkoj djelatnosti. On je, naime, vlasnik pogrebnog poduzeća, koji je odlučio ustati iz lijesa tek kad se nešto promijeni ili se zakon ukine. Smeta mu što za obavljanje ukopa, lokalno komunalno poduzeće Flora, traži punomoć ovjerenu kod javnog bilježnika.

“Moji svi kolege pogrebnici i ja kada radimo pogreb u Osijeku ili Zagrebu nemamo nikakvih problema. No u Virovitici, kad mi se stranka obrati, najveći problem je da ja ne mogu za obitelj ništa odraditi. Ako pozovem komunalno poduzeće u vlasništvu grada, dobivam odgovor da ne mogu dobiti termin, već da obitelj mora izričito doći kod njih. Smrt nastupa vikendom, praznikom ili sad u ponedjeljak, Dan državnosti. Vi ne možete do utorka ništa napraviti. Bilježnici normalno ne rade. Ženi kćer premine i nema snage doći u pogrebni ured i zamislite tu osobu da mora doći do javnog bilježnika”, objasnio je Kolarević za RTL Direkt.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari