PROSVJED UDRUGE FRANAK: Ovo je crveni karton za HNB koji ništa nije napravio

Foto:banka.hr

 

  • Zahtijevamo ostavke i procesuiranje guvernera HNB-a Borisa Vujčića zbog manipulacije i zastrašivanja javnosti, zatajivanja informacija i davanja neistinitih podataka. Pozivamo DORH da hitno i temeljito istraži poslovanje HNB-a zbog sumnji u brojne nepravilnosti u poslovanju – kazala je Ružica Jureta Mrganić, jedna od koordinatora današnjeg skupa upozorenja Udruge Franak ispred Hrvatske narodne banke koje je započeo u 9 sati.

    Koordinator Udruge Franak Krešimir Bajamić poručio je kako se Vujčić ponaša neetično i nemoralno.

    – Ovo je crveni karton za HNB koji ništa nije napravio. Vujčić je cijepljen od emocija i poziva na socijalne modele i to tako da mi moramo vratiti stanove – kazao je Bajamić dodavši kako podržavaju Vladu i Sabor u pokušaju da im pomogu riješiti problem, ali su nezadovoljni što nisu obuhvaćeni svi krediti. Stoga pozivaju političare da amadmanom obuhvate i 60 tisuća otplaćenih, pretežito auto kredita.

    Ministar financija Boris Lalovac nada se da će saborski zastupnici jednoglasno podržati Vladin prijedlog i zaštiti interese građana, procjenjuje da bi građanima rate trebale biti manje već u prosincu.

    – Jedan bankar u Hrvatskoj vrijedi kao 50 doktora, što su oni to učinili, čime su to zaslužili? Banke sada pokušavaju stvoriti konfuziju i preplašiti građane, kazao je Lalovac u HRT-ovoj emiziji “U mreži Prvog”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja