MASKOTA ČINČI PIŠE MINISTRU JAKOVINI: Ne ostavljaj za budućnost oderana krzna činčila!

Udruga Prijatelji životinja i predstavnik činčila, maskota Činči, danas dolaze pred Ministarstvo poljoprivrede kako bi  upozorili na nužnost ostanka zabrane uzgoja životinja radi krzna!

činčila

Činči će u 12 sati predati pismo ministru Tihomiru Jakovini koji je u dopisu Hrvatskom saboru, i prije povjerenstva koje je trebalo odlučiti o tome, napisao da će izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životinja u Hrvatskoj dopustiti uzgoj činčila radi krzna, unatoč činjenici da je prošlo osam godina prijelaznog razdoblja, znatnom padu uzgoja te jasnoj volji političara i javnosti. Činči je u pismu upozorila ministra na patnje i agoniju koju prolaze činčile u uzgoju i ubijanju radi krzna, navodeći da je kameno doba odavno iza nas. Apelira na ministra da ne vraća Hrvatsku među zaostale države kojima je profit nekolicine pojedinaca važniji od vrednovanja života te da poštuje pravo činčila na život jer njihovo krzno pripada samo njima. Činči je naglasila i da je većina uzgajivača ispoštovala prijelazno razdoblje i prestala je s uzgojem, a sve vodeće političke stranke, uključujući njegovu, izjasnile su se protiv uzgoja životinja radi krzna. Zaključila je da Jakovina ne bi smio ostaviti za budućnost oderana krzna činčila nego ponosno zadržati zabranu uzgoja životinja radi krzna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari