ZLOUPORABA POLOŽAJA

Provjerite da i vi niste žrtva: Godinama naplaćivala participacije u bolnici, a novac uzimala sebi!

Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti.

Sumnja se da je obavljajući administrativne poslove bolničke ustanove iz Zagreba u razdoblju od 2010. godine do studenoga 2017. godine iskoristila i zlouporabila svoj položaj i dane joj ovlasti temeljem ugovora o radu, pišu Vijesti.hr

Naime, sumnja se da je, u obavljanju svojih poslova, naplaćivala bolničku participaciju izravno od pacijenata koji nisu imali dopunsko zdravstveno osiguranje, a nalazili su se na bolničkom liječenju. Iako je tako primljen novac, sukladno bolničkim propisima, bila dužna predati na bolničkoj blagajni u roku od 3 dana od njegovog  zaprimanja, ona to nije učinila već ga je protupravno zadržala za sebe.

Na opisni način sebi je pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 78.500 kuna, od čega je za iznos od oko 54.600 kuna oštetila bolničku ustanovu, dok je za iznos od oko 23.900 kuna oštetila pacijente, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari