PRVI OVOJESENSKI „MINUSI“: Riječko zaleđe „zaleđeno“ – Grobnik i Viškovo probudili se na -1!

Očekuje nas sunčan i prohladan dan

Prvi ove jeseni na kopnu su zabilježeni minusi. Mnoga mjesta riječkog prstena probudila su se danas „zaleđena“, uz izmjerene temperature od -1 celzijusov stupanj. Iz ormara su već optije nekog vremena izvađeni i popluni, i neće u ormare vjerojatno do „debelog“ proljeća…

Pored mjesta riječkog zaleđa, i dijelovi Hrvatskog zagorja probudili su se s temperaturama ispod nule. Varaždinska i Međimurska županija zabilježile su temperature tek za pola stupnja više od nule, dok su Zagreb i okolica te Slavonija bili na nekoliko stupnjeva iznad nule.

Duž Jadrana temperature su rano jutros bile oko 10 stupnjeva.

Prema podacima DHMZ-a danas nas čeka pretežno ili djelomice sunčano, uz više oblaka na sjeveru i jugu zemlje. Slabe kiše može biti ponajprije u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, na Jadranu još prijepodne umjerena bura i sjeverni vjetar, a prema kraju dana jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura od 11 do 17, na Jadranu od 17 do 22 °C.

Sutra nas u većini krajeva očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, te uglavnom suho. U Dalmaciji oblačnije uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom, koji mjestimice mogu biti i obilniji. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji jugo i istočni vjetar.

Najniža jutarnja temperatura od 1 do 7, na Jadranu između 8 i 14. Najviša dnevna od 11 do 16, na Jadranu od 17 do 20 °C.ž

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari