'HRANIMO GLADNE!'

Pučka kuhinja dobila pet puta veći račun za plin, moraju platiti više od 25 tisuća kuna

Foto: Pixsell

U samo godinu dana računi za plin Pučke kuhinje na Svetom Duhu su se povećali za četiri puta

Mnogi se pribojavaju poskupljenja plina od 1. travnja, no plin je već dosad drastično poskupio. Najbolji primjer za to su računi za plin koje je na svome Facebooku objavio voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu, fra Vladimir Vidović, prenosi Net.hr.

Tako je vidljivo da je račun za plin iz prosinca 2020. iznosio 5836,40 kuna. U svega godinu dana, do prosinca 2021. cijena se popela na 25.128,44 kune! Po kilovatsatu plina, cijena je skočila s 23 lipe na 1,03 kune!

“Slali smo apele, prigovore i molbe! Bez uspjeha! Situacija je alarmantna! Neizdrživa! Ja apeliram i molim da nam vratite cijenu koja je bila prije. Što nam je činiti? Mi pomažemo siromašnima. Hranimo gladne, ako se ovako nastavi…”, apelirao je fra Vladimir na Facebooku.

Pučka kuhinja na Svetom Duhu svakodnevno hrani 400 beskućnika i socijalno ugroženih građana. Fra Vladimir je u razgovoru za 24sata rekao da ga je strah kakva će biti situacija u sljedećih nekoliko mjeseci. Već sad ne zna kako će platiti ovako visoke račune.

VIDEO DANA:

Razlog ovakvih poskupljenja plina u metropoli, kojeg osjete svi poduzetnici, jest u poskupljenju na svjetskom tržištu, ali i u propustu Gradske plinare, koja je odlučila prije nekoliko mjeseci nabaviti plin po višestruko većim cijenama od onih koje su bile postavljene svega koji mjesec ranije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari