'BORBA ZAPADA I RUSIJE'

Hrvat koji je u Ukrajini ratovao šest godina odgovorio na pitanje hoće li doći do oružanog sukoba s Rusijom

Screenshot RTL

U Ukrajini je proglašen i narodnim herojem pa za RTL objašnjava čime je to zaslužio

Zagrepčanin Denis Šeler, Hrvat je koji je šest godina ratovao u Ukrajini. U Mariupolj je otišao kao dragovoljac, a vratio se prošle godine.

Kaže, za Ukrajince se ništa nije promijenilo u posljednjih osam godina jer su ruske trupe na granici cijelo vrijeme.

Više u VIDEOPRILOGU:

Upitan zašto je uopće išap govori: “David Protiv Golijata, kad jača strana napadne slabiju stranu. Poznavao sam tu neke Ukrajince koji desetljećima žive u Hrvatskoj. Tu sam dosta saznao to je bila jedna od točaka koja me ponukala da odem. Bio sam dobrovoljac u pukovniji Nacionalne garde Ukrajine”, pojašnjava.

risjetio se potom i trenutaka iz Ukrajine, a kaže, nekada je radio na svojoj liniji, “Nula kak oni to zovu. U rovu. Nekad na ničijoj zelji, nekad njima iza leđa”, govori.

U Ukrajini je proglašen i narodnim herojem pa za RTL objašnjava čime je to zaslužio.
“Oni su odlučili da sam svojim prisustvom, djelovanjem, radom, ponašanjem zaslužio tu nagradu”, tvrdi.

Opisao je potom i trenutačno stanje u Ukrajini. “Sad sva ta strka oko 100 tisuća ruskih vojnika. Mislim ruska vojska je tamo od prvog dana sukoba, a 2017. je bilo 170 tisuća vojnika. Međutim, sad je to svima zanimljivo jer nažalost ovo kaj se danas događa nije stvar borbe Ukrajine sa separatistima koje podupire ruska strana. Ovo je, vidimo svi, jasno da je borba Zapada i Rusije”, rekao je.

Naposljetku, prokomentirao je i koliko je realno da Rusija zaista napadne Ukrajinu da zaista dođe do velikog rata.

“Sad ovaj čas trenutno ne vjerujem. Tim više jer zima ide kraju, počinje sezona kiše gdje je prohodnost za tehniku i velike manevre nikakva. Mislim da je sad to pokazivanje mišića i igra živaca nekakva na relaciji zapad i Rusija pri čemu je Ukrajina kolateralna žrtva”, zaključuje, izvještava Željka Miša za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari